„Labai tikiuosi, kad ponas V. Gailius, suprasdamas situaciją dėl tos bylos, kuri prasidėjusi, (...) dėl tų aplinkybių, kurios vienaip ar kitaip rodosi spaudoje, turėtų padaryti tą žingsnį pats pasitraukdamas. Tai būtų tikrai teisingas žingsnis“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Jeigu jis to nepadarys, manau, kad artimiausiame posėdyje jūs pamatysite mūsų pareiškimą, kad taip būti negali“, – pridūrė jis.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė šia tema jau kalbėjęs su V. Galiumi, šis esą žadėjo pasitikrinti pasitikėjimą komisijoje.

„Kalbėjau su Vitalijumi Gailiumi, jis įtrauks tą klausimą į savo komisijos posėdį dėl pirmininko pareigų užėmimo. Jis pasitikrins ir susitarsime, kaip išspręsti šį klausimą“, – žurnalistams sakė parlamento vadovas.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas pareiškė nematąs pagrindo V. Gailiui atsistatydinti iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų.

„Turbūt reikės nebekreipti dėmesio į publikacijas, reikia skaityti dokumentus, kuriuos yra pateikusi prokuratūra“, – sakė E. Gentvilas, komentuodamas dienraščio „Lietuvos rytas“ rašinį apie V. Gailiaus liudijimą „MG Baltic“ byloje.

Publikacijoje teigiama, kad V. Gailius buvo kelis kartus susitikęs su tuometiniu koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu ir neva sulaukęs siūlymo paremti jį per rinkimus. Politikas tvirtino paramos atsisakęs.

„Prokuratūros pateiktą kaltinamąjį aktą – 444 puslapius – pats perskaičiau, atžymėjau. Jokių šešėlių dėl Vitalijaus Gailiaus nėra pateikta. Yra pateiktas vienas dalykas – kad R. Kurlianskis siūlo ponui E. Masiuliui (buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui – BNS), jog gal reikėtų paremti ir Vitalijų. E. Masiulis pasako: tai aš su juo pakalbėsiu. R. Kurlianskis atsako: aš jau su juo kalbėjau. Tada parodymus duoda Vitalijus Gailius, kuris pripažįsta, kad jam siūlė paramą, jis atsisakė šitos paramos“, – ketvirtadienį Seime pasakojo E. Gentvilas.

Anot jo, V. Gailius dar minimas epizode, kai vyko balsavimas dėl „MG Baltic“ parankios Vartojimo kredito įstatymo pataisos.

„Kitas aprašytas epizodas – kad tariamai Vitalijus Gailius išvedė iš salės Kęstutį Glavecką. Taip, galiu pasakyti, buvo labai šlykštus pageidavimas R. Kurlianskio, kad reikėtų „nuimti“ K. Glavecką nuo balsavimo, kur K. Glaveckas nepritaria pataisai, kuri reikalinga „MG Baltic“. K. Glaveckas pasako parodymuose, kad jis su V. Gailiumi tuo metu buvo išėjęs iš salės. Jokių intepretacijų, kad V. Gailius ištempė iš salės K. Galvecką, vykdydamas R. Kurlianskio nurodymus, nėra. Prokuratūra sudėlioja kitaip negu žiniasklaida sudėlioja savo akcentus“, – tvirtino E. Gentvilas.

Paklaustas, ar nemato pagrindo V. Gailiui trauktis iš Antikorupcijos komisijos vadovo pareigų, liberalų lyderis teigė: „Pasakysiu kaip pėdkelnių reklamoje – nė šešėlio abejonės“.

Pareigūnų teismo perduotoje politinės korupcijos byloje buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis yra įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui Gintarui Steponavičiui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Seimo nariui Šarūnui Gustainiui – kyšininkavimu. Buvęs Darbo partijos vadovas eksparlamentaras Vytautas Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, R. Kurlianskis įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Darbo partijai įtarimai pateikti dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o koncernas „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.