Žemės ūkio ministerija pranešė, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas konstatavo, jog ministro sprendimas atleisti iš pareigų vadovą buvo teisėtas ir pagrįstas. Todėl paliktas galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sausio mėnesio sprendimas.

„Žemės ūkio ministro sudaryta komisija 2017 metų liepos 24 dienos išvadoje buvo konstatavusi, kad, turėdamas asmeninį suinteresuotumą dėl nuomojamos ar naudojamos valstybinės žemės, D. Kuprys NŽT teritorinių skyrių, vadovų ir darbuotojų atžvilgiu veikė kaip valdingus įgaliojimus įgyvendinantis asmuo ir nenusišalino nuo keliančių interesų konfliktą sprendimų rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūrų bei kito poveikio, sukeliančio interesų konfliktą, sprendimams“, - teigiama pranešime.

Be to, konstatuota, kad vadovaujant NŽT bei iš valstybės nuomojantis sklypus Ignalinos ir Visagino, Kelmės, Kupiškio, Varėnos, Zarasų rajonų vietovėse nuolat kyla viešųjų ir privačių interesų konfliktas.

Iš pareigų D. Kuprys atleistas 2017 metų rugpjūčio 21 dieną po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pritarė žemės ūkio ministro sudarytos komisijos išvadai.