Pasak Viktoro Pranckiečio, vienintelis kelias atstatydinti ministrą galėtų būti opozicijos rengiama interpeliacija, bet proceso baigtis ministrui veikiausiai bus palanki.

„Yra trys keliai: vienas – pats ministras pasitraukia. Bet ministras sakė, kad nepasitrauks, reiškia kelio to nėra. Kitas kelias – premjero sprendimas ir premjeras pasakė, kad šiandien pasakys paskutinį savo žodį ir, manau, kad nepasakys, kad ministrui reikia trauktis. Trečias kelias yra interpeliacija“, – Žinių radijui sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, B. Markauskas tikriausiai išsaugotų postą ir po interpeliacijos.

„Manau, kad pasitikėjimas iš tų žmonių, kurie yra specialistai, kurie dirba toje srityje, ministru yra didelis. Tai, žinoma, ir pačiam B. Markauskui suteikia pasitikėjimo savimi. (...) Jo kompetencija tai (atlaikyti interpeliaciją Seime – BNS) jam leidžia“, – sakė V. Pranckietis.

Premjeras S. Skvernelis trečiadienį žada priimti sprendimą dėl B. Markausko likimo, o pats ministras kartoja nematąs pagrindo trauktis. Premjeras sakė, kad sprendimą priims gavęs teisėsaugos išvadas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), atsakydama į opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių paklausimą, antradienį nurodė, kad B. Markausko ar jo motinos ūkininkės Sofijos Markauskienės veikloje nėra nustatyta nusikalstamos veikos požymių, tačiau galėjo būti neteisingai deklaruoti pasėliai siekiant gauti ES išmokas.

Ministrą atsistatydinti paragino prezidentė Dalia Grybauskaitė. Seimo opozicija rengia interpeliaciją žemės ūkio ministrui.

B. Markauskas kritikos sulaukė naujienų portalui 15min.lt paskelbus, kad jo šeima dirbo svetimą žemę be savininkų leidimo bei už tai gavo ES išmokas. B. Markauskas teigia turėjęs žodinius savininkų sutikimus.