Susitikimas vyksta prieš šią savaitę Lietuvos medikų sąjūdžio rengiamą mitingą, tačiau Vyriausybės atstovai sako susitikimo su protesto akcija nesiejantys.

„Ankstesniame susitikime premjeras įvardijo konkrečius Vyriausybės įsipareigojimus medikams ir dabar jis informuos, kaip tie įsipareigojimai vykdomi (...). Mes to visiškai nesiejame su artėjančiu mitingu“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Lietuvos medikų sąjūdžio mitingas vyks ketvirtadienį prie Seimo. Jame numatoma įvardyti sveikatos apsaugos sistemos reformos spragas bei uždavinius, kuriuos sąjūdis siūlo spręsti pirmiausia.

Pirmadienį atvykęs į Vyriausybę, Medikų sąjūdžio atstovas Vytautas Kasiulevičius žurnalistams sakė, kad gydytojai nori sužinoti, kaip realiai bus įgyvendinami pažadai.

„Mūsų reikalavimai nesikeičia, mes kalbame apie tvarų sveikatos priežiūros finansavimą, apie prioritetą sveikatos apsaugai (...). Pažadai tai nėra pinigai, tai norime pamatyti realiai sprendimus, tada mes savo nuomonę pasakysime“, – prieš medikų susitikimą su premjeru sakė V. Kasiulevičius.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga savo ruožtu anksčiau per spaudos konferenciją pirmadienį stebėjosi, kad kai kurie medikų klausimai keliami net ir po to, kai į juos jau atsakyta.

„Jų tokia teisė yra eiti į gatves, apie save priminti ir kalbėti apie problemas, kurios jiems yra aktualios. Tiesa, kai kurių dalykų aš nelabai suprantu – keliamų klausimų, ypač žmonių, kurie dalyvauja ministerijos darbo grupėse, sėdi prie vieno stalo ir girdi vienu metu apie skaičius, apie kuriuos diskutuojame ir tariamės, ir pasitvirtiname su Finansų ministerija. Bet kai išėjus yra sakoma, kad mes nežinome, kiek bus pinigų, ar tikrai jų bus (...), tai šito aš nesuprantu labai nuoširdžiai“, – teigė ministras.

Anot jo, medikų algoms didinti nuo gegužės bus skirta apie 120 mln. eurų.