„11:00 pasimatom. Meskit klausimus čia, lovinkit tuos, kurie įdomiausi. Iki“, – penktadienį feisbuke paskelbė G. Landsbergis, kviesdamas 11 val. stebėti jo tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle.

Pirmas klausimą uždavė A. Tapinas.

„Ką dėl Uošvio mąstote? Ar nemanote, kad Landsbergiams apskritai nereikėtų turėti uošvių?“, – parašė A. Tapinas.

Kaip žinoma, pastaruoju metu G. Landsbergis priverstas teisintis dėl uošvio Evaldo Zigmo Čijausko įsidarbinimo.

„Valstiečiams“ atstovaujanti Seimo narė Agnė Širinskienė ketvirtadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą prašydama įvertinti G. Landsbergio uošvio E. Z. Čijausko įdarbinimo aplinkybes.

Jos kreipimąsi paskatino žiniasklaidoje pasirodžiusių publikacijų paskelbtos aplinkybės bei valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) generalinio direktoriaus Sigito Puodžiuko teiginiai apie konservatorių lyderio G. Landsbergio uošvio E. Z. Čijausko priėmimo į darbą aplinkybes.

Žiniasklaidoje skelbta, kad ŽŪIKVC generalinis direktorius S. Puodžiukas viešai prisipažino, kad galimai „neturėjo pasirinkimo“ įdarbinant E. Z. Čijauską, „buvo priverstas“ tai padaryti, E. Z. Čijausko įdarbinimą susiejo su netiesioginiu spaudimu asmenų, kurie įvardinti kaip „ministerijos atstovai“ ir „aukštesni žmonės“.

Tuo metu žemės ūkio ministras Bronius Markauskas ketvirtadienį pareiškė, kad buvo konservatorių, kurie jam siūlė partijos politinę paramą. Tarp tokių jis paminėjo E. Z. Čijauską, kurį, kaip ir dar kelis patarėjus, ketinama atleisti iš pareigų. Pasak B. Markausko, šis žmogus, apie kurį jis esą po kurio laiko sužinojo, kad tai kaip TS-LKD lyderio G. Landsbergio uošvis, pastaruoju metu kelis kartus buvo užsukęs pas jį į kabinetą, žadėdamas konservatorių paramą.

„Vienas iš jų buvo E. Z. Čijauskas. Turbūt ne pirmo susitikimo metu sužinojau, kad jis yra konservatorių lyderio G. Landsbergio uošvis. Jis pažadėjo frakcijos paramą kai kuriais klausimais“, – tvirtino B. Markauskas. Tačiau ministras pripažino nežinantis, ko buvo verti E. Čijausko pažadai, nes šis nesąs politikas. Pats G. Landsbergis prieš kelias dienas kaltinimus dėl jo uošvio veiklos pavadino bandymais „pridengti B. Markausko situaciją“.