Tai ketvirtadienį žurnalistams patvirtino Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas, dalyvavęs Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos susitikime su B. Markausku.

„Ministras B. Markauskas absoliučiai nenori kalbėti apie moralės dalykus. Tai yra labai svarbu politikams, ypač ministrams, kadangi jie labai matomi, į juos visi žiūri, lygiuojasi ir nori elgtis taip, kaip tie ministrai. Šiuo atveju su morale yra visiškai prastai, nes, ko gero, jis absoliučiai nesupranta, kas yra moralus politikas ir kas yra morali politika, tai čia yra problema. Manau, kad šiandien baigsime rengti interpeliacijos tekstą, tuo labiau kad konservatorių frakcijoje ministras dar daugiau nusišnekėjo, jis apkaltino Seimo narius iš konservatorių frakcijos, kad darė jam spaudimą, bet negalėjo įvardinti, išskyrus Gabrieliaus Landsbergio uošvį, kurį pats ir priėmė. Aš nesuprantu, kaip pavaldinys gali viršininkui daryti spaudimą“,- sakė A. Sysas .

Po Seimo TS-LKD frakcijos susitikimo su ministru B. Markausku Seimo narys konservatorius Jurgis Razma sakė, kad ministro atsakymai požiūrio į jo veiklą nepagerino, o atvirkščiai - pablogino.

Todėl, jo teigimu, yra pagrindo toliau tęsti pokalbius su opozicinėms frakcijomis ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija dėl galimos interpeliacijos.