Jis nesutiko atskleisti kandidato pavardės, tačiau paminėjo, kad tai yra LSDDP siūlytas narys, kurios kol kas partijai nepriklauso.

„Tai bus mūsų siūlytas kandidatas, bet jis nėra partijos narys. Galbūt, ateis, bet mes tokio reikalavimo nekeliame. Profesionalūs teisininkai paprastai nerodo didelio entuziazmo būti partijų nariais, gal ir teisingai elgiasi“, – DELFI sakė G. Kirkilas.

Partijos pirmininkas užsiminė, kad kandidatas turi įvairialypę teisinę patirtį – prokuratūros, advokatūros ir dėstytojavimo.

DELFI primena, kad naujo teisingumo ministro ieškoma po to, kai po prezidentės kritikos iš šių pareigų pasitraukė Milda Vainiutė. Šalies vadovė pareiškė, kad M. Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“.

Taip prezidentė reagavo į Teisingumo ministerijos audito darbuotojos Rasos Kazėnienės pranešimą, kad teisingumo viceministras Raimondas Bakšys girdint ministrei priešinosi iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. R. Bakšys kaltinimus neigė, bet atsistatydino, rašė BNS.

Kitą savaitę pradės derybas dėl koalicijos

LSDDP pirmininkas taip pat informavo, kad kitą savaitę jo partija pradės derybas su „valstiečiais“ dėl koalicijos sutarties. Prieš tai koalicinę sutartį jau turėjo šių abiejų partijų frakcijos Seime.

G. Kirkilas mano, kad derybos pasibaigs per savaitę.

„Mes šiek tiek papildome sutartį, kuri buvo tarp frakcijų, dabar bus sutartis tarp partijų. Frakcijų sutartis yra labai abstrakti ir trumpa. Net ir tos pozicijos, kurias mes dabar turime, ten neaptartos. Dabar mes visa tai įteisinsime partijų sutartyje“, – sakė G. Kirkilas.

LSDDP, pasak partijos pirmininko, jau turi beveik 50 skyri7. Iki birželio partija planuoja suformuoti visus 60 savo skyrių.