Komisijos posėdyje informaciją pateikė Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis. Seimo Antikorupcijos komisijos atlikto tyrimo rezultatus pristatė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius.

Trečiadienį komisijos nariai sulaukė ir paties Seimo nario A. Skardžiaus paaiškinimų.

Komisijos pirmininkė Agnė Širinskienė žurnalistams plačiau nekomentavo posėdžio, kuris vyko už uždarų durų, nes dalis informacijos yra slapta.

„Taip, šiandien buvo domimasi Baltarusijos epizodu. (...) Baltarusijos epizodas yra tyrimo objektas dėl to, kad jis yra įvardytas Seimo narių teiktame pasiūlyme dėl apkaltos“, - sakė ji žurnalistams.

A. Širinskienė taip pat pridūrė, kad tam bus skirtas dar vienas komisijos posėdis, į kurį bus kviečiami liudininkai. Kol kas, anot jos, konkrečiai neapsispręsta, kas bus pakviestas.

Į klausimą, ar tyrimas apima šią kadenciją, A. Širinskienė atsakė: „Mes domimės šia kadencija, bet yra įvykių, kurie yra buvę kitoje kadencijoje, ar įvykę Seimo nariui net nesant Seimo nariu, dar iki išrinkimo“.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius sakė, kad nagrinėjami Seimo nario A. Skardžiaus veiksmai, padaryti šios Seimo kadencijos metu.

„Jeigu nebūtų tokių faktų, kad kažkokie veiksmai vyko šioje kadencijoje, toks teikimas nebūtų parengtas. Teikime yra duomenys apie jau šioje kadencijoje atliktus veiksmus. Tai, ar tie duomenys bus pakankami, spręs komisija. (...) Prie teikimo yra pridedami duomenys apie dalyvavimą ir aktyvius veiksmus konkrečių įstatymų projektų atžvilgiu“, - žurnalistams sakė V. Gailius.

Tyrimo komisija, spręsianti, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui A. Skardžiui, savo veiklą koncentruoja ties tais epizodais, kurie nesusiję su ikiteisminiais tyrimais.

Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti bei išvadą pateikti iki šių metų birželio 1 d.