„Šiandieninėje geopolitinėje situacijoje matome, kad būtina modernizuoti pajėgas. Todėl turime rasti konsensusą politiniu lygmeniu ir toliau nuosekliai dirbti, kad iki 2030 m. krašto apsaugai skirtume 2,5 proc. BVP“, - Rukloje sakė Seimo Pirmininkas.

V. Pranckiečiui antrino ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

„Saugumo situacija regione negerėja, todėl kariuomenės modernizacija ir jos tąsos užtikrinimas yra būtina efektyvios šalies gynybos sąlyga“, - pabrėžė R. Karoblis.

Pirmadienį Seimo Pirmininkas su delegacija lankėsi Rukloje, Lietuvos kariuomenės Mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“.

Seimo valdybai pristatytos krašto apsaugos sistemos prioritetai ir strategija, biudžeto naudojimas ir lėšų poreikis bei atliktos reformos, tarp jų - kibernetinio saugumo konsolidacija ir viešųjų pirkimų centralizavimas.

Seimo valdybos nariai - Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, Seimo Pirmininko pavaduotojai Irena Degutienė, Irena Šiaulienė ir Arvydas Nekrošius - išklausė valstybės grėsmių vertinimo ataskaitą, apžiūrėjo į NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės technikos ir aprūpinimo parką aukštutinėje terasoje.