„Vyriausybės požiūris – tiek viešieji, tiek ir asmeniniai finansai turi būti tvarkomi atsakingai. Viešųjų finansų srityje jau padarėme reikiamus žingsnius bei sprendimus, kurie davė rezultatą. Asmeninių finansų srityje tikimės vaisingo abipusio bendradarbiavimo“, - pažymėjo Vyriausybės vadovas.

Susitikime kalbėta apie efektyvesnio gyventojų finansinio švietimo būtinybę. LBA atstovų duomenimis, Lietuvos gyventojų finansinis raštingumas atsilieka nuo Europos Sąjungos vidurkio. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos atlikto tyrimo duomenimis, mūsų šalies moksleiviai finansus išmano bene prasčiausiai Europoje.

Sutarta, jog būtina imtis papildomų priemonių gerinant finansinį raštingumą. Ministras Pirmininkas teigė palaikantis idėją sukurti aukšto lygio darbo grupę, kurią sudarytų Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos bei LBA atstovai. Pagrindinis tikslas – parengti aiškų bei konkretų finansinio raštingumo skatinimo planą.

Pokalbio metu taip pat aptartos galimybės sukurti automatizuotą prieigą prie valstybinių registrų ir duomenų bazių, su nekilnojamuoju turtu susijusių teisės aktų pakeitimai, momentinių mokėjimų aktualijos, galimybės bankams pasiūlyti palankesnę kainodarą socialiai jautrioms grupėms, tokioms kaip jaunimas ir senjorai.

Ministras Pirmininkas pabrėžė, jog Vyriausybei svarbus ne tik LBA deklaruojamas siekis prisidėti prie Lietuvos ekonomikos plėtros, tačiau ir konkretūs finansinių institucijų veiksmai dėl geresnio ir patogesnio paslaugų prieinamumo gyventojams.