M. Garbačiauskaitė-Budrienė LRT susirinkime penktadienį pranešė, kad teiks G. Oganausko kandidatūrą tapti jos pavaduotoju.

Nuo balandžio 12 dienos iš pareigų trauksis Finansų ir ekonomikos skyriaus vadovas Romualdas Kaminskas. Taip pat iš LRT išeina Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovė Asta Nausėdė. Laikinuoju televizijos programų direktoriumi nebedirbs Viktoras Snarskis, jį pakeis Aldaras Stonys, kuris taip pat pretendavo tapti LRT vadovu.

Kaip Eltai komentavo naujoji LRT generalinė direktorė, kiekvienas vadovas atsiveda savo komandą, ir tai yra normalu. „Buvęs LRT vadovas atsivedė savo komandą, tą patį darau ir aš“, - sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pavaduotoju pasirinktą G. Oganauską LRT generalinė direktorė vadino apkasuose patikrintu žmogumi, kuris yra patikimas, profesionalus ir kūrybiškas. „Jis puikiai tiktų LRT grupei ir, tikiuosi, LRT taryba balandžio 17 dieną jį patvirtins“, - sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Kaip pridūrė LRT vadovė, G. Oganauskas turi daug darbo internetinėje televizijoje patirties, o tai - neabejotinai vertinga šiai pozicijai.

G. Oganauskas - ilgametis naujienų portalo delfi.lt darbuotojas, M. Garbačiauskaitės - Budrienės buvęs pavaduotojas portale ir TV skyriaus vadovas.

Kalbėdama apie A. Stonį, kurį siūlo į LRT programų vadovus, M. Garbačiauskaitė-Budrienė akcentavo, kad tai ne nauja pavardė LRT, šis žmogus dirbo programų direkcijos tyrimų analitiku, turėjo daug idėjų, kaip tobulinti programas, taip pat kandidatavo į generalinius LRT vadovus, savo idėjas pristatė LRT tarybai.

„Mes nusprendėme A. Stoniui duoti progą savo idėjas įgyvendinti, be to, V. Snarskis labai geranoriškai sutiko „keistis“, nes pats jau norėjo kitų pareigų“, - sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė, pridurdama, kad dabartinis LRT programų vadovas dirbs prodiuseriu.

Vietoje R. Kaminsko LRT vadovė siūlys buvusią nacionalinio transliuotojo vyriausiąją finansininkę Ingą Šaltę. „Ji čia dirbusi, yra labai kvalifikuotas, principingas ir kolektyvo mylimas žmogus, tad tikiuosi, kad jai gerai seksis“, - sakė naujoji LRT vadovė.

Kas pakeis iš LRT išeinančią Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovę Astą Nausėdę, M. Garbačiauskaitė-Budrienė dar neskelbia. „Kandidatūrą paviešinsiu gegužės pradžioje“, - Eltai sakė ji.

Kaip skelbė ELTA, M. Garbačiauskaitė-Budrienė LRT vadove tapo trečiadienį. Ji LRT generalinio direktoriaus konkursą laimėjo kovo 20 dieną, įveikusi kitus 11 kandidatų.