Tai Prezidentė padarė vadovaudamasi Konstitucija ir Specialiųjų tyrimų tarnybos įstatymu bei pritarus Seimui.

Atsižvelgusi į naujojo STT direktoriaus teikimą, jo pirmuoju pavaduotoju Prezidentė paskyrė Jovitą Raškevičių, pavaduotoju - Egidijų Radzevičių.

Prezidentė taip pat priėmė paskirtų pareigūnų priesaikas.

Priesaikos ceremonijoje D. Grybauskaitė pabrėžė, kad siekiant ir toliau gerinti kovos su korupcija rezultatus tarnybai būtina sutelkti dėmesį į korupcijos viešajame sektoriuje mažinimą, gerinti ikiteisminių tyrimų kokybę, skatinti visuomenės nepakantumą korupcijai.

„Skaidrios veiklos reikalavimai turi galioti visiems be išimties. Todėl linkiu principingumo tęsiant pradėtus darbus, nesitaikstyti su bet kokiomis korupcinėmis apraiškomis, siekti, kad pagal korupcijos suvokimo indeksą būtume tarp skaidriausių pasaulio valstybių“, - sakė Prezidentė.

Beveik 20 metų patirtį STT sistemoje turintis Ž. Bartkus pastaruosius penkerius metus ėjo STT direktoriaus pirmojo pavaduotojo pareigas.

STT direktoriaus pirmuoju pavaduotoju paskirtas J. Raškevičius STT sistemoje dirba nuo 2014 metų. Pagrindinės jo atsakomybės sritys - kriminalinė žvalgyba ir analitinė antikorupcinė žvalgyba. Prieš tai J. Raškevičius dirbo Vilniaus miesto Vyriausiajame policijos komisariate, daugiau nei 10 metų - Lietuvos kriminalinės policijos biure, kur ėjo vyriausiojo tyrėjo ir skyriaus viršininko pareigas Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniuose.

STT direktoriaus pavaduotoju paskirtas E. Radzevičius tarnyboje dirba nuo 2008 m. Nuo 2016 m. jis ėjo STT direktoriaus pavaduotojo pareigas. E. Radzevičius yra įgijęs teisės mokslų daktaro laipsnį, turi daugiau nei 10 metų akademinio darbo universitete patirties.

STT direktorių į pareigas 5 metų kadencijai skiria Prezidentas Seimui pritarus. STT direktoriaus pirmąjį pavaduotoją ir pavaduotojus į pareigas skiria Prezidentas STT direktoriaus teikimu. Jų įgaliojimų trukmė yra susieta su STT direktoriaus įgaliojimų trukme.