Kai kurie mokytojų atstovai nuogąstauja, kad įvedus naują apmokėjimą dalį pedagogų teks atleisti. Kiti neįžvelgia didelės grėsmės, kad reikšmingiau nei iki šiol keistųsi mokytojų skaičius, tačiau nuogąstauja, kad naujo modelio įvedimas labai priklausys nuo mokyklų vadovų valios.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas sako, kad teks atleisti 7 tūkst. mokytojų, nes sistemoje dabar dirba daugiau mokytojų nei bus etatų. Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) vadovas Audrius Jurgelevičius sako, kad mokytojų etatų ir dabar yra mažiau nei dirbančių mokytojų, todėl nauja apmokėjimo tvarka nebūtinai reikš atleidimus. Kartu A. Jurgelevičius sako, kad numatomos geresnės sąlygos iš darbo rinkos pasitraukti vyresniems pedagogams.

Švietimo ir mokslo ministerijoje ketvirtadienį profsąjungoms, žiniasklaidai ir kitiems besidomintiems naują siūlomą modelį pristatydama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pabrėžė, kad naujos apmokėjimo tvarkos įvedimas nedraus skaidyti etato į dalis ir numatomi 28 tūkst. etatų gali būti išskaidyti gerokai didesniam žmonių skaičiui.

Švietimo ir mokslo ministerijos atstovų teigimu, dabar mokytojais pilnu ar nepilnu etatu dirba apie 35 tūkst. žmonių.