Seimo Švietimo ir mokslo komiteto, Migracijos komisijos narė pasidalijo Vladimiro Troščenkos eilėraščiu, pavadintu „Mes kaltinam“. Tiesa, po maždaug valandos įrašą ji panaikino.

„Glaukomos pažeistom akim,/Ir vaško prikimštom ausim,/Snukiaknygės, pūkuoti teletabiai/Ropojo į protestą.

„Mes kaltinam“, – girgždėjo selfisnukiai./Primerkdami, nuo realaus pasaulio,/Jau atpratusias akis./„Mes kaltinam“, – jiems pritarė keli nukvakę seniai./„Jie kaltina!“, – prapliupo žurnalistinis kekšynas./„Valio!“, – sušuko protestui pribrendusi tauta, – „pirmyn HEROJAI!“

Bet.../feisbuko runkeliai netinka realybei,/todėl padarę kelis „Selfi", atgal į savo,/interaktyvų tvartą, nuropojo“, – rašoma eilėraštyje.

Eilėraštis pasirodė juokingas

Parlamentarei eilėraštis pasirodė juokingas.

„Eilėraštis yra jumoras. Jis nėra mano. Tiesiog pasirodė juokingas. Supraskite ir kitokią piliečio nuomonę“, – aiškinosi L. Staniuvienė.

Seimo narė atsiprašo tų, kuriuos galėjo įžeisti tai, kad ji pasidalino tokiu eilėraščiu.

„Išėmiau eilėraštį ir labai atsiprašau, jeigu ką nors įžeidžiau“, – sakė L. Staniuvienė.

Dalyvavo apie 6 tūkst. asmenų

Vienas protesto organizatorių apžvalgininkas Andrius Tapinas savo feisbuko paskyroje nurodė, kad, „Turint omeny, kad proteste dalyvavo ir Viktoras Pranckietis su Ramūnu Karbauskiu, tai „keli nukvakę seniai“ skamba nelabai korektiškai“.

„Primenu, kad gerbiama Levutė Skuodo apygardoje pakeitė gerbiamą Audronę Pitrėnienę. Ir dar primenu, kad gerbiama Levutė dirbo darželio auklėtoja, pradinių klasių mokytoja, tai turbūt ten tokių frazių ir prisigaudė“, – įžvalgomis dalijosi jis.

DELFI primena, kad aptariamame proteste dalyvavo apie 6 tūkst. asmenų, tarp jų – ne tik Seimo pirmininkas V. Pranckietis, bet ir partijų lyderiai, visuomenininkai, pramogų pasaulio atstovai.

Feisbuke išgarsėjo ir kybojimu

Prieš bene metus po feisbuką ėmė plisti ir L. Staniuvienės nuotrauka, kurioje ji matoma užsilipusi ant stalo ir rankomis užsikabinusi ant medinės dekoracijos. Nuotrauką atrado ir „Facebook“ pasidalino Jogaila Morkūnas.

DELFI tuomet parlamentarė sakė, kad ji buvo daryta apytiksliai prieš dvylika metų, tąkart švęstos Kalėdos, o panašiai ji brolio namuose pakybojo ir per praėjusias Velykas, mat tikrinosi savo jėgas.

„Ten tikrai aš. Buvau net pamiršusi tokią nuotrauką, ji matyt, buvo mano socialinio tinklo nuotraukų galerijoje“, – sakė valstietė žalioji.

L. Staniuvienė tuomet pripažino, kad nuotrauka atrodo įdomiai: „Ten tikrai nestoviu aš ant stalo, o kybau virš stalo".

„Mes susirenkame per šventes visi pasidžiaugti, turim dar mamą. Tai aš vėl pakybojau, pasitikrinau jėgas. Sakiau, prisimenate, prieš kažkiek metų kybojau ant šakos? Aš tikrai nepraradusi fizinių gebėjimų. Ten tikrai esu aš, bet nematau nieko blogo. Jeigu ant stalo ten matosi šampanas ar dar kažkas, tai tikrai mes nešvenčiam švenčių be alkoholio. Bet aš visada pasisakau už saiką ir laiką. Man alkoholis visada yra su saiku ir su laiku“, – teigė parlamentarė.

Ji sakė visai nepykstanti ant Jogailos Morkūno, kuris sužvejojo šią nuotrauką socialiniuose tinkluose.

Biški gal nehigieniškai atrodo, kad aš ten virš stalo kybau. Bet ten nebuvo kažko... Jeigu aš būčiau girta, aš būčiau nukritusi. Žmogiškai sakau, tikrai nieko blogo nematau", –sakė L. Staniuvienė.

L. Staniuvienė į Seimą išrinkta 2016 metais su LVŽS partija. Anksčiau ji priklausė Krikščionių demokratų partijai, buvo Moterų katalikių draugijos pirmininkė, taip pat buvo Tėvynės sąjungos Skuodo skyriaus narė.