Tai J. Razma sakė trečiadienio vakarą LRT laidoje „Dėmesio centre“, kalbėdamas apie ketvirtadienį inicijuojamą specialiosios komisijos ar parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto tyrimą, kuris turėtų išnagrinėti konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybės finansų politiką 2009-2012 metais. Tuo metu finansų ministrės pareigas ėjo Ingrida Šimonytė.

Jis sakė, kad tokio tyrimo iniciatyvoje „yra tiesmukiškas politinis užpuolimas“.

„Tris kartus minima I. Šimonytės pavardė, vieną kartą – A. Kubiliaus. Na, A. Kubilius dabar gal ne toks įdomus, nes nekandidatuoja į prezidentus“, – teigė J. Razma.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad I. Šimonytė, kitaip nei A. Kubilius, ketina kandidatuoti, konservatorius sakė: „I. Šimonytė po šitų visų nesąmonių iš tikrųjų pradeda norėti kandidatuoti“.

„Sako, jeigu valstybėje yra toks politinis jovalas, gal reikia pasiaukoti ir kandidatuoti. Mums jau baigia atsibosti tos visos nesąmonės, visos manipuliacijos“, – tvirtino jis.

Pati I. Šimonytė, DELFI paklausta, ar iš tiesų pakeitė savo ankstesnę nuostatą ir svarsto galimybę dalyvauti kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose, sakė: „Tegu J. Razma savo pasisakymus pats ir komentuoja“.

„Aš esu labai „atbulinis“ žmogus. Kuo labiau mane spaudžia, tuo labiau atbulai elgiuosi. Tai jeigu kas nors čia skaičiuoja, kad tokiu sprendimu kažkaip galima paspausti mane kažko nedaryti, galima netyčia mane išprašyti kažką padaryti, ko visiškai nesirengiau daryti. Bet čia jau tokie nerimti pasvarstymai“, – kalbėjo ji.

Politikė teigė nežinanti, kas paskatino J. Razmą taip kalbėti.

„Gal esu kažkur taip pajuokavusi, kai ta iniciatyva atsirado (tyrimo – DELFI), kad tuo jūs mane ir prikalbinsite rinkimuose dalyvauti. Bet aš ironiškai į tai žiūriu“, – sakė I. Šimonytė.