V. Pranckietis trečiadienį „Žinių radijui“ aiškino, kad žadėdamas miniai balsuoti už pirmalaikius rinkimus pats netikėjo, kad juos apskritai įmanoma suorganizuoti.

„Aš tikrai žinojau, tiksliau tikėjau tuo, kad tie rinkimai vis tiek neįvyks“, - aiškino V. Pranckietis. Seimo Pirmininkas aiškino, kad jo pažadas miniai buvo duotas tik dėl ten tvyrojusio spaudimo.

„Žinote, stovi trys tūkstančiai žmonių ir šaukia - balsuok, balsuok. Sakau, gerai, - balsuosiu. Negaliu pasakyti, kad toks žmonių spaudimas neturi įtakos. Bet aš tada pasakiau labai aiškiai, po pateikimo balsuosiu už“, - aiškino V. Pranckietis.

Praėjusį ketvirtadienį prie Seimo vykusiame mitinge „Mes kaltinam“ Seimo Pirmininkas susirinkusiems taip pat pareiškė, kad jam gėda dėl Seimo sprendimo nenušalinti priesaiką sulaužiusį Mindaugą Bastį iš Seimo nario pareigų bei kad jam gėda dėl kai kurių istorijų, į kurias buvo įsivėlęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Vėliau mitinge R. Karbauskis, užlipęs į sceną, pareiškė, kad prieš tai čia kalbėjusiam Seimo Pirmininkui V. Pranckiečiui trūksta politinės patirties.

„Liūdnai atrodė Seimo Pirmininkas scenoje“, - teigė R. Karbauskis. Jis taip reagavo į anksčiau mitinge išsakytus V. Pranckiečio teiginius, kad jam gėda dėl M. Basčio, Gretos Kildišienės ir kitų viešą ažiotažą sukėlusių istorijų. Anot R. Karbauskio, jei Seimo Pirmininkui gėda - jis turėtų atsistatydinti.