Antradienį tokį nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai Juozas Olekas, Eugenijus Gentvilas, Gabrielius Landsbergis, Aušra Maldeikienė ir Remigijus Žemaitaitis.

Jų nuomone, Vyriausioji rinkimų komisija turėtų vadovautis aukščiausiais skaidrumo, nešališkumo ir etikos reikalavimais, tačiau „nuolatine Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės darbo praktika yra tapęs teisės aktų pažeidinėjimas dėl Komisijos sprendimų kolegialumo“.

„Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė blokavo sprendimų dėl Komisijos atliktų tyrimų svarstymą Komisijos posėdžiuose tokiu būdu užkirsdama kelią sprendimų dėl jų patvirtinimo priėmimui“,- sakoma nutarimo projekte.

Jame akcentuojama Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės L. Matjošaitytės atsakomybė „dėl chaotiško Komisijos darbo, vienasmenių sprendimų bei dėl to, kad jos vadovaujama Vyriausioji rinkimų komisija deramai nevykdė Konstitucijos ir įstatymų jai patikėtos pareigos nešališkai, vengiant interesų konflikto ir tarnavimo vienos kurios visuomenės grupės interesui priimti teisingus, savalaikius ir pagrįstus sprendimus“.