Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Airijos žmones Šv. Patriko – Airijos Nacionalinės dienos proga.

Prezidentė D. Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nacionalinės šventės – Šventojo Patriko dienos – proga nuoširdžiai pasveikino Airijos Prezidentą Michaelį D. Higginsą.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva vertina, kad abiejų šalių piliečių bendradarbiavimas ir visapusis valstybių dialogas plečiasi. Anot prezidentės, prie to prisideda bendras sėkmingas darbas žemyno, ekonomikos ir saugumo darbotvarkės klausimais Europos Sąjungoje.

Valstybės vadovė palinkėjo, kad, puoselėjant dvišalius ryšius, atsivertų dar daugiau galimybių lietuviams ir airiams dalyvauti bendroje veikloje, kultūros, švietimo, studentų mainuose, įgyvendinti naudingas, prie valstybių ir žemyno gerovės prisidėsiančias verslo, mokslo ir inovacijų idėjas.

Sveikindama Šventojo Patriko dienos proga prezidentė Airijos vadovui, visiems Airijos žmonėms ir viso pasaulio airiams palinkėjo daug džiaugsmo, sėkmės ir klestėjimo, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

„Džiaugiuosi, kad mus sieja ilgalaikiai draugiški ryšiai, sėkmingas dvišalis bendradarbiavimas vyrauja tiek Europos, tiek tarptautiniame kontekste. Esu įsitikinęs, kad tokioje draugiškumo dvasioje Airijos ir Lietuvos partnerystė, tarpusavio pasitikėjimas, glaudus bendradarbiavimas bei mūsų žmonių bendravimas ateityje tiks stiprės“, – sakoma premjero S. Skvernelio sveikinime.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino Airijos vicepremjerą, užsienio reikalų ir prekybos ministrą Simon Coveney su Šv. Patriko diena ir palinkėjo Airijai ir jos žmonėms sėkmės ir gerovės.

„Lietuva vertina draugiškus ir abipusiai naudingus santykius su Airija, kuriuos praturtina ir gausi bei dinamiška lietuvių bendruomenė Airijoje. Matome potencialą plėsti mūsų bendradarbiavimą informacinių technologijų, gyvybės mokslų, universitetų, studentų ir miestų mainų srityse“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Sveikinimo laiške užsienio reikalų ministras taip pat pabrėžė glaudesnio bendradarbiavimo ir solidarumo su Europos ir euroatlantiniais sąjungininkais svarbą, kuris atneš naujas perspektyvas ir dar labiau sustiprins Lietuvos ir Airijos ryšius.

Kaip ir kasmet išskirtinę Airijos šventę džiugiai minės ir Lietuvos žmonės. Vilniuje Šventojo Patriko diena suvienys miesto gyventojus ir Airijos kultūros gerbėjus, vietinius airius ir miesto svečius, o sostinės upė Vilnelė tradiciškai nusidažė žalia spalva, simbolizuojančia nuoširdžią draugystę, nuolat stiprėjančius Lietuvos ir Airijos žmonių ryšius.