Tokią pozicija politikas pasidalijo savo feisbuko paskyroje. Anot V. Landsbergio, atrasim ir pakaitinių begėdžių.

„Ar niekas nepastebėjo, net Indrė Makaraitytė, kad jaunasis baronas turi kiaulės akis? Jos niekad nerausta, joms dėl nieko negėda. Jeigu Seimo pirmininkui gėda dėl neadekvataus atsakomybei Seimo, jis (pirmininkas) gali eiti šalin. Atrasim pakaitinių begėdžių.

Kita siūloma galimybė – susigėsta Seimas ir nutaria pasitikrinti. Ar tauta, kuri išsirinko, myli jį vis labiau, ar kiek mažiau. Išrinktų gal mažiau begėdišką“, – įžvalgomis dalijosi jis.

Pasak V. Landsbergio, „baronas“ teigia, kad naujas Seimas būtų dar begėdiškesnis.

„Tačiau tai lemtų valdančioji Naisių vasarų partija, kuri per tralaliuojančią TV antai sugebėjo prisitraukti ir padoresnių, ne grobikiškų, žmonių. Kur jie dabar, kaip jaučiasi? Vienam gėda. Jeigu kitiems negėda dėl jų vardu trimituojamo kraštutinio, jau beveik putininio, cinizmo, tai pirmyn“, – rėžė jis.

Landsbergis: V. Pranckiečiui gėda ir dėl R. Karbauskio

DELFI politikas sakė, kad ketvirtadienį protesto „Mes kaltinam!“ metu buvo „daug priskaldyta“.

„Seimo pirmininkas pareiškė, kad jam gėda dėl tokio Seimo. Kadangi vienas iš to Seimo narių yra ir Naisių kunigaikštis, tai beveik paskui klausimai privedė prie to, kad V. Pranckiečiui gėda ir dėl Ramūno Karbauskio. Tada jis supyko, pasiūlė V. Pranckiečiui eiti šalin. Klausimas, o Seimo daugumai ar ne gėda? Gal ne pirmininkas turėtų eiti šalin, kuriam dėl jų gėda? Gal jie patys galėtų pamąstyti apie ėjimą šalin ir pasitikrinimą“, – įžvalgomis dalijosi V. Landsbergis.

Jo teigimu, Seimo nariai yra išrinkti, įgalioti, atsakingi, tai – ne būrelis padarų, kuriuos gano vienas Naisių piemuo.

„Visa problema ir glūdi tame, ar tie žmonės, kurie sudaro Seimo daugumą, nori, kad taip ir tęstųsi? Ar jie nori permainų į geresnę pusę?“, – klausimus kėlė pašnekovas.

Liepė pasitraukti, nes netarnauja?

Paklaustas, ar realu, kad tų permainų sulauksime, V. Landsbergis atsakė, kad tai, visų pirma, priklauso nuo žmonių kokybės.

„Kai pasidairai po tuos žmones, kurie yra Seime, jie gana padoriai atrodo. Nėra visi vagys arba žemgrobiai. Bet jiems dabar tenka atsakomybė, ar palaiminti esamą situaciją, ar vis dėlto susidaryti savo nuomonę ir poziciją. Galbūt jie nėra materialiai priklausomi nuo dvarininko? O gal priklausomi? Aš to nežinau“, – dėstė pašnekovas.

Anot jo, Seimo pirmininkui liepta pasitraukti dėl to, kad jis netarnauja partijos pirmininkui.

„Kodėl Seimo pirmininkas nesiūlo R. Karbauskiui trauktis? Ar V. Pranckietį tenkina R. Karbauskio moralinės, politinės dorybės?“, – svarstė V. Landsbergis.