„Lietuvos piliečiai, rinkėjai, tai ką mes išsirinkome? Jūs pasižiūrėkite, kas ten sėdi – ne tik vagys, bet vidutinybės. Dauguma iš jų gyvenime nėra nieko pasiekę. Jie nieko nėra padarę, bet labai nori įlįsti į čia (į Seimą – DELFI), nes moka geras algas. Šitų algų niekas nemažina, jas tik didina. Yra visokių priedų“, – kalbėjo D. Katkus.

Dirigentas neieškojo švelnesnių formuluočių, ir rėžė, kad „čia atėjo žmonės, kurių dauguma yra kvailiai“.

„Kaip jie gali svarstyti ir priiminėti įstatymus, kuriuos mes turime vykdyti? Jūs pažiūrėkite, kokie – tie įstatymai – ką priima, kaip juos apiformina. Kad plėšytume žurnalus?“, – piktinosi D. Katkus.

Dirigentas retoriškai klausė, kiek įstatymų yra nevykdomi.

„Mes juos išsirinkome. Noriu jus pakviesti. Rinkimai, kolegos – piliečiai, yra atsakomybė visiems mums. Jeigu mes būtume važinėję po kaimus, mažus miestelius, ir aiškinę, kad tie žmonės kaimuose yra apgaudinėjami, (…) tai gal būtų ir kitokie rinkimai“, – sakė D. Katkus.

Dirigentas apgailestavo matantis, kad žmonės yra abejingi rinkimams.

„Aš kviesčiau, nusikratykime šito, pajauskime, kad rinkimai yra ir mūsų visų reikalas. Mūsų apsisprendimas turi būti tikras pilietinis apsisprendimas“, – sakė D. Katkus.

Pasak dirigento, gyvename labai įdomų laikotarpį, kai „rusai veda partizaninį karą prieš visą Vakarų pasaulį“.

„Tai yra karas be jokių taisyklių, apribojimų. Anglijoje mes matome dvi šito karo aukas. Kai mes žiūrime į tą mūsų mylimą Rusiją? Mes galvojame, kad prieš mus partizaninis karas nevykdomas. (…) Ir sakom, kodėl mes su jais pykstamės? Nesipykime. Pagalvokime apie tai, kad tai ne nuo mūsų priklauso“, – kalbėjo D. Katkus.
Pasak jo, svarbu šioje vietoje apsispręsti, ir suprasti, kas vyksta.

„Šitas partizaninis karas prieš Lietuvą vyksta nuo 1990 metų. Yra labai daug penktosios kolonos veikėjų, kurie turi laikraščius, visokiausias priemones, rašo straipsnius ir menkina mūsų valstybingumą. (…) Kviečiu Jus visus mylėti Lietuvą“, – sakė D. Katkus.