„Prognozuojame, kad dalyvaus nuo 5 iki 10 tūkst. žmonių“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Pasak jo, mitingo metu dirbs uniformuoti ir civiliais rūbais vilkintys pareigūnai. Pastarieji ant rankų ryšės užrašus „Dialogo grupė“, bendraus su renginio dalyviais ir stebės įtartinus asmenis.

Policija neatskleižia mitingo metu dirbsiančių pareigūnų skaičiaus – R. Matonis teigia, kad jų bus „tiek, kiek reikia“, kad mitingas vyktų saugiai.

Vilniaus savivaldybės atstovė spaudai Neringa Kolkaitė BNS teigė, kad renginio organizatoriai informavo į mitingą planuojantys surinkti iki 10 tūkst. žmonių.

Atsakingų tarnybų vadovus ketvirtadienį ryte į pasitarimą sukvietęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas paragino žmones protestuoti taikiai ir pabrėžė, kad pareigūnų nusiteikimas – geranoriškas.

„Raginu ir visus mitingo dalyvius išlaikyti rimtį ir viešąją tvarką, savo nuomonę ir pilietinę poziciją reikšti taikiai“, – feisbuke parašė ministras.

„Demokratijos stiprybė - nuomonių skirtumas ir kompromiso ieškojimas debatuose“, – sakė jis.

Su mitingo dalyviais žada susitikti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Protestą po nesėkmingo antradienio balsavimo dėl parlamentaro Mindaugo Basčio apkaltos ėmėsi rengti žurnalisto Andriaus Tapino įsteigta interneto televizija „Laisvės TV“.

M. Bastys trečiadienį paskelbė atsistatydinantis dėl kilusio ažiotažo.

Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad M. Bastys šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika. M. Bastys savo kaltę neigia – jis tikina, kad sąmoningai nieko nenuslėpė.