Premjeras Lenkijos radijui teigė, kad nuo pat jo darbo Vyriausybėje pradžios supratęs, jog vyravęs santykių atšalimas ir pakankamai formalus dvišalis bendradarbiavimas negali tęstis. S. Skvernelis sakė, kad siekis, jog Lietuvos ir Lenkijos santykiai keistųsi, buvo vienas iš pagrindinių jo, kaip Ministro Pirmininko, tikslų.

S. Skvernelis teigė, kad neatsitiktinai siekė aktyviai kalbėtis su Lenkijos vadovais, kad įsisenėję nesutarimai būtų greičiau išspręsti.

„Manau, kad tuos žingsnius, kuriuos padarė Lietuvos Respublikos Vyriausybė Lietuvoje, kalbant apie tam tikrą konfliktą tarp „Orleno“ ir „Lietuvos geležinkelių“, kur mums pavyko civilizuotai išspręsti, ir kitus klausimus, kurie susiję su įsisenėjusiomis problemomis, davė gerą impulsą tolesniems žingsniams. Ir tikrai aš matau, ir džiaugiuosi, kad dialogas tarp Lietuvos Respublikos valdžios institucijų su partneriais Lenkijoje yra, ir, manau, kad kito pasirinkimo neturime“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad, anot jo, Lietuvos ir Lenkijos šalių ekonominis, kultūrinis bendradarbiavimo potencialas yra iki galo neišnaudotas, ir santykiai tarp valstybių turi būti kitokie.

„Aš labai džiaugiuosi, kad jie (santykiai - ELTA) tikrai keičiasi į gerąją pusę. Lenkijos Ministro Pirmininko vizitas į Vilnių yra labai svarbus ir man asmeniškai, ir Lietuvos Vyriausybei ir, manau, visai Lietuvai“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Lenkijos radijui duotame interviu S. Skvernelis akcentavo, kad Lietuvos ir Lenkijos partnerystė yra itin svarbi saugumo srityje, ypač užtikrinant efektyvią oro gynybą. Premjero nuomone, šioje srityje vis dar esama tam tikrų spragų.

Todėl, anot Premjero, Kaliningrado srityje dislokavus nuolatiniam laikui „Iskander“ raketas yra svarbus ženklas ne tik efektyviau organizuoti kolektyvinę Baltijos šalių ir Lenkijos gynybą, tačiau ir įspėjimas kitoms Europos valstybėms. Pasak jo, „Iskander“ raketos gali siekti ir tolimesnių valstybių sostines.

S. Skvernelis taip pat minėjo, kad Lietuva yra pasiryžusi tapti mediatore ir tarpininke Varšuvos ir Briuselio ginče, jeigu to tik reikės. Jis pakartojo Prezidentės anksčiau deklaruotą poziciją, kad Lietuva palaikys Lenkiją jos ginče su Europos Sąjunga. Anot Premjero, reikalui esant, Lietuva gali ir yra pasiryžusi būti tarpininkė tarp Europos Komisijos ir Lenkijos.

Tačiau Vyriausybės vadovas pridūrė, kad reikia ieškoti tokių sprendimų, kurie apskritai leistų iš esamos situacijos išeiti nedarant radikalių sprendimų.

Premjeras Lenkijos radijui tvirtino, kad net kalbos negali būti apie tai, kad Lenkijai būtų įvedamos ES sankcijos. Premjeras sakėsi netikintis, kad tokia situacija galėtų susiklostyti.

Tačiau, svarstė S. Skvernelis, jei tokia situacija susidarytų, Lietuva, vadovaudamasi motyvu, kad Lenkija yra kaimynė ir strateginė partnerė, palaikys Lenkiją.

„Aš manau, kad mes elgsimės taip, kaip Lenkija tikisi iš mūsų“, - pabrėžė Vyriausybės vadovas.