Anot Vyriausybės vadovo, šiuos kaltinimus keliantis partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, tiesiog labai dažnai ir įvairiose situacijose pasižymi demagoginėmis pažiūromis.

S. Skvernelis „Žinių radijui“ ketvirtadienį kalbėjo, kad jo ir kitų „valstiečių“ bei jo patarėjų įdarbinimas vyko skaidriai, pagal darbo sutartis.

„Aš noriu pabrėžti - Valstiečių ir žaliųjų sąjunga įdarbino reikalingus žmonės iki rinkimų ir pagal darbo sutartis, neterminuotas darbo sutartis, ir buvo dirbama partijoje nustatytu darbo laiku, kaip ir kiekvieno dirbančio pagal darbo sutartį“, - pasakojo S. Skvernelis.

„Su manimi darbo sutartis buvo sudaryta, kai aš nebuvau rinkimų kampanijos dalyvis, kaip ir su kitais, kiek aš žinau, asmenimis“, - teigė premjeras.

Premjero manymu, „valstiečių“ partija nėra skaitlinga, todėl taikoma praktika įdarbinti jį ir kai kuriuos jo komandos narius pasiteisino.

„Jie (įdarbinti žmonės - ELTA) davė rezultatų, kadangi tų žmonių darbas prisidėjo prie to, kad Seimo rinkimuose 56 mandatus šita partija laimėjo“, - apibendrino premjeras.

Trečiadienį Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ pareiškė, kad ketina kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl galimo Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pažeidimo finansuojant 2016 metų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampaniją, kai buvo mokamas atlyginimas dabartiniam premjerui ir kai kuriems jo komandos nariams už darbą rinkimų kampanijos metu.

„Tvarkiečių“ nuomone, jei atlyginimai S. Skverneliui, Rūtai Miliūtei, Dovilei Šakalienei, Tomui Beržinskui ir Arnoldui Pikžirniui buvo mokami ne iš specialios rinkimų sąskaitos, bet iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partinės sąskaitos, tai turėtų būti Politinių kampanijų finansavimo įstatymo pažeidimas.

„Panašu, kad tiek S. Skvernelis, tiek ir kiti jo komandos nariai rinkimų metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai dirbo terminuotai. Jų darbas buvo skirtas tik rinkimų politinei kampanijai, todėl šios išlaidos turėjo būti priskirtos būtent rinkimų kampanijai, o ne tradicinei, rutininei, įprastinei partinei veiklai skirtoms išlaidoms“, - sako Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys R. Žemaitaitis.