W. Wiekeris Vilniuje aptars saugumo situacijos ir karinio bendradarbiavimo klausimus su prezidente Dalia Grybauskaite, krašto apsaugos viceministru Vytautu Umbrasu ir Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku, informuoja Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Prezidentūroje Vokietijos kariuomenės vadui bus įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžius. Vėliau svečias vyks į Ruklą, kur susitiks su Vokietijos vadovaujamos priešakinių NATO pajėgų bataliono kovinės grupės vadovybe ir kariais.

Susitikimuose daug dėmesio bus skiriama NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės aktualijoms, bus aptariamas beveik šimto iš Vokietijos nusipirktų pėstininkų kovos mašinų – „Vilkų“ įsigijimas, bendras dalyvavimas tarptautinėse operacijose.

Vokietijos vadovaujama NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė, siekiant stiprinti atgrasymą ir kolektyvinę gynybą regione, Lietuvoje dislokuota prieš metus. Šiuo metu joje tarnauja trečia pamaina – apie 1400 karių iš Belgijos, Kroatijos, Norvegijos, Nyderlandų, Prancūzijos ir Vokietijos. Apie pusė vieneto karių ir vadovybė yra iš Vokietijos.