„Sprendimo nėra. (…) Aš dabar einu pas Ministrą Pirmininką ir tikrai informuosime“, - sakė M. Vainiutė.

Po to, kai premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas kartu su Teisingumo ministerijos darbuotoja Rasa Kazėniene per spaudos konferenciją apkaltino teisingumo viceministrą Raimondą Bakšį trukdant vykdyti kalėjimų sistemos veiklos auditą, šis pareiškė pasitraukiąs iš pareigų.

Su R. Bakšiu ministrė teigė šiandien nekalbėjusi. „Aš nekalbėjau su juo šiandien dėl to, kad šiandien pas mus vieši Ukrainos teisingumo ministras, mes visus darbus darėme tokius, kokius buvome suplanavę, (…) svarbiau bendri valstybiniai reikalai, nes vizitas buvo seniai suplanuotas“, – kalbėjo M. Vainiutė, kuri patikino, kad R. Bakšys sprendimą atsistatydinti priėmė pats.

Ministrė nesutinka su prezidentės Dalios Grybauskaitės pastaba, kad ji nevaldo situacijos.

„Aš manau, kad aš valdau situaciją. Bet aišku visada už kritiką visada labai dėkoju, visada ji padeda darbuotis“, – sakė M. Vainiutė.

Kalbėdama apie sistemines problemas, ji pažymėjo, kad tiek Kalėjimų departamente, tiek Registrų centre „pokyčiai vyksta, bet jie neįvyks taip greitai“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė griežtai sukritikavo teisingumo ministrės darbą.

„Negalima vienų smerkti, gaudyti, o kitiems atleisti. Konkretus atvejis Teisingumo ministerijoje, Kalėjimų departamente parodė, kad ministrė yra ne savo vietoje ir nesusitvarko su savo pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą“, – pirmadienį sakė D. Grybauskaitė.

DELFI šaltinis patikino, kad „viceministras nuo pat pradžių, dar kai dirbo patarėju, darė visišką įtaką ministrei ir realiai jis priiminėjo sprendimus“.

„Bandėm ne kartą ministrei sakyt, kad jis ja manipuliuoja“, – sakė buvęs politinės komandos narys.

Šaltinio manymu, ministrė taip juo pasitikėjo dėl to, kad jie buvę bendradarbiai.

„Manom todėl, kad buvę jie bendradarbiai ir realiai jis jos pavardę į ministres protegavo. Jis tik asmeniškai su ja bendravo ir sprendė kur kokius parašus dėt, ką skirt ir ko neskirt pavaldžių įstaigų vadovais“, – sakė anonimu norėjęs likti buvęs politinės komandos narys.