„Negalima vienų smerkti, gaudyti, o kitiems atleisti. Konkretus atvejis Teisingumo ministerijoje, Kalėjimų departamente parodė, kad ministrė yra ne savo vietoje ir nesusitvarko su savo pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą”, - pirmadienį sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad pirmadienį teisingumo viceministras Robertas Bakšys atsistatydino po to, kai praėjusią savaitę Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė išsakė kritikos teisingumo viceministrui R. Bakšiui dėl, pasak jų, vilkinimo ir trukdymo atliekant auditą Kalėjimo departamente.

Iškart po konferencijos, kurioje buvo kritikuojama ir teisingumo ministrė, pasisakė ir Prezidentė D. Grybauskaitė, pareiškusi, kad akivaizdu, jog Milda Vainiutė nekontroliuoja padėties ministerijoje ir negeba sklandžiai organizuoti darbo.

Nors teisingumo ministrė neigia, kad nesugeba tinkamai kontroliuoti procesų ministerijoje, sulaukusi kritikos iš Prezidentūros, pareiškė žadanti sprendimus dėl tolesnių savo veiksmų priimti pirmadienį, po susitikimo su Premjeru.