Pirmadienį susitikęs su Premjeru, R. Krikštaponis stengėsi išvengti žurnalistų.

„Čia ministerijai, čia ne man klausimai“, - pirmadienį žurnalistams sakė R. Krikštaponis, paklaustas, kaip vertina teiginius, kad departamente trukdoma auditui.

„Apie tai jau buvo kalbėta, yra pradėti ikiteisminiai, tarnybiniai patikrinimai, viskas vyksta, papildomai aš nieko negaliu pakomentuoti. (...) Gerėja situacija, tikrai gerėja“, - sakė departamento vadovas.

Jis teigė nieko apie tai nežinantis, nors pripažino, kad Kalėjimų departamentas kuruoja įtarimus keliančius viešuosius pirkimus.

„Dėl kai kurių pirkimų pradėti ikiteisminiai tyrimai“, - teigė jis.

Jis taip pat tikino, kad nepalaiko kontakto su R. Kazėniene, o teisingumo viceministro Raimondo Bakšio atsistatydinimo nekomentavo.

„Aš nežinau, čia ne man klausimas. (...) Nekilo man įtarimų (dėl R. Bakšio - ELTA)“, - teigė jis.

Pirmadienį iš pareigų pasitraukė R. Bakšys.

Vasario 28 d. Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė R. Kazėnienė išsakė kritikos teisingumo viceministrui R. Bakšiui dėl, pasak jų, vilkinimo ir trikdymo atliekant auditą Kalėjimo departamente.

Iškart po konferencijos, kurioje buvo kritikuojama ir teisingumo ministrė, pasisakė ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, kad akivaizdu, jog M. Vainiutė nekontroliuoja padėties ministerijoje ir negeba sklandžiai organizuoti darbo.

Nors teisingumo ministrė neigia, kad nesugeba tinkamai kontroliuoti procesų ministerijoje, sulaukusi kritikos iš Prezidentūros, pareiškė žadanti sprendimus dėl tolesnių savo veiksmų priimti pirmadienį, po susitikimo su Premjeru.