Viceministras sakėsi lauksiąs grįžtančio Premjero ir tada sudės visus taškus šiandien į viešumą išlindusiame ginče.

Viceministras nesutiko su teiginiu, kad jis stabdo kalėjimų sistemos skaidrinimo procesus. „Tokie priekaištai, - teigė viceministras, - yra netikėti. Apmaudu ir skaudu. Iš esmės gilinomės į šias pareigas. Mano uždavinys buvo atlikti esminę pertvarką kalėjimų sistemoje. Ką aktyviai ir darėme. Nežinau, kokiais motyvais vedamas Premjero patarėjas reiškia savo asmeninę nuomonę, jis, kaip ne teisininkas, gali sau leisti laisvai interpretuoti“, - kalbėjo R. Bakšys.

Tuo tarpu Rasos Kazėnienės darbą įvertino teigiamai ir teigė nesuprantąs, kodėl kyla trintys, kai tikslai yra tie patys.

Viceministras teigia, kad visiškas absurdas yra teiginiai, jog jis abejojo R. Kazėnienės kompetencija. „Su ponia Kazėniene apie tai nebuvo šnekos. O kodėl ponas Malinauskas daro tokias keistas išvadas, tai man sunku spręsti“, - teigė R. Bakšys ir gynėsi, kad nebuvo jokių komentarų apie tai, jog savo veiksmais R. Kazėnienė politikuoja. Priešingai, viceministras teigė, kad jautė teisingą dialogą tarp jo ir R. Kazėnienės. „Aš negaliu paaiškinti, kas kam atrodo“, - teigė R. Bakšys, paklaustas, kodėl R. Kazėnienė kalba priešingai.

„Aš galiu atsakyti už save ir už savo pasakytus žodžius ar padarytus veiksmus. Iš mano pusės tokių raginimų ar užuominų nebuvo. Su ponia Kazėniene visada bendraudavome pas ministrę“, - tikino R. Bakšys ir sakėsi siūlęs savo pagalbą.

R. Bakšys taip pat sakė nesuprantąs, kuo pagrįsti Premjero patarėjo teiginiai. „Iš kur jo tokie matymai, kuo jie pagrįsti, man sunku įsivaizduoti. Gal žmogus nori, kaip sakant, būti daugiau matomas“, kalbėjo viceministras.

Paklaustas, kaip žada toliau reaguoti į pareikštą nepasitikėjimą, viceministras teigė, kad lauks iš atostogų grįžtančio Premjero. „Mes kartu su teisingumo ministre prašysimės būti priimami, kad vis tik šioje istorijoje padėtume taškus. Tai, ką mes darome paskutinius pusę metų, praktiškai per paskutinius 27 metus nebuvo daroma, kad ši sistema pasveiktų. Veikia visokie interesai, ir tuo neabejoju. Nes daug kam šis „bardakas“ buvo palankus, o dabar keičiame labai daug. Skelbiami konkursai naujiems vadovams, norime pereiti į kitą kokybę ir į kitą baudžiamosios politikos sampratą“, - kalbėjo R. Bakšys.

Trečiadienį kritiką teisingumo viceministrui pareiškė Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijoje dirbanti Rasa Kazėnienė.

Anot Premjero patarėjo, pradėjus Kalėjimo departamento auditą, susidurta su pasipriešinimu ne tik iš Pravieniškių, bet ir iš Teisingumo ministerijos. Pasak S. Malinausko, R. Bakšys deda visas pastangas, kad situacija kalėjimų sistemoje nesikeistų.

S. Malinauskas atviravo, kad šiuo metu Teisingumo ministerijoje dirbanti Rasa Kazėnienė asmeniškai patiria spaudimą Teisingumo ministerijoje.

Tuo tarpu darbą Teisingumo ministerijos Audito skyriuje R. Kazėnienė vadino ne dovana, o pasiaukojimu, nors jos principingumą prisidedant prie auditų įkalinimo įstaigose, R. Kazėnienės teigimu, pats teisingumo viceministras Raimondas Bakšys aiškino siekiu pelnyti populiarumo prieš einant į politiką.

Reaguodama į tai, R. Kazėnienė akcentavo nežadanti eiti į politiką. „Man reikia teisybės ir kad visa tai neužgestų, ir kad nelikčiau šioje situacijoje korupcinėje kraštutiniu asmeniu“, - kalbėjo R. Kazėnienė.

Anot jos, viceministras jos vengė ir nė karto jos, kaip sistemos žmogaus, nebuvo išsikvietęs. „Buvo strateguojama, kaip man patikrinti kompetenciją, kad manęs neliktų ministerijoje“, - spaudos konferencijoje kalbėjo R. Kazėnienė.

„Tai buvo akivaizdžiai sustabdyta ne ministrės, bet būtent jo iniciatyva. Ir tuo metu mes tikrai įjungėme stabdį, tęsėme auditą toliau, tuo tarpu Pravieniškių pataisos namai rengė sau dirvą tam, kad galėtų šiek tiek sušvelninti visas aplinkybes. Žinojo mūsų ketinimus, kai mes buvome sustabdytos tuo metu, kai galėjome maksimaliai pareikalauti atsakomybės“, - sakė ji.