„Antradienį man paskambino iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK). Jie trečiadienį posėdžiaus ir nagrinės T. Langaičio prašymą [atsisakyti Seimo nario mandato]. Tuo pačiu jie manęs pasiteiravo, kada aš atsisakysiu miesto tarybos nario mandato. Jie tame pačiame posėdyje nori nagrinėti ir mano Kauno miesto tarybos nario pareigų atsisakymą, ir T. Langaičio prašymą“, – LRT.lt kalbėjo A. Kupčinskas.

A. Kupčinskui perėjus dirbti į Seimą, jo vietą Kauno miesto taryboje turėtų užimti Jonas Guzavičius, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos bei UAB „Kauno liftų“ vadovas.

Buvęs Kauno meras A. Kupčinskas Seimo nariu turėtų tapti kovo 10-ąją, davęs Seimo nario priesaiką.

A. Kupčinskas tikina kol kas nesvarstęs, kokiame Seimo komitete norėtų dirbti. „Nieko nesvarstau, viską derinsime su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Seime ir su seniūnu. Gabrielius Landsbergis užsiminė, kad yra vieta Ekonomikos komitete ar Biudžeto ir finansų komitete. Bet kaip frakcija nuspręs, taip bus. Aš manau, kad būsiu paskirtas į vieną ar kitą komitetą. Pats dabar miesto savivaldybė dirbu Ekonomikos ir finansų komitete, nors per 18 metų, per penkias kadencijas miesto taryboje teko būti įvairių komitetų nariu. Tos sritys, bent jau vietos savivaldos, man tikrai visos artimos, nėra kažkokio didelio skirtumo“, – LRT.lt teigė būsimas parlamentaras.

A. Kupčinskas tikino neturintis planų kandidatuoti artimiausiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Jis Kauno meru buvo dvi kadencijas – nuo 2007 iki 2015 metų.

Tapęs parlamentaru A. Kupčinskas teigė neketinantis persikraustyti gyventi į Vilnių: „Vilniuje tik nakvosiu. Kaune yra šeima, vaikai lanko mokyklas, tikrai neplanuoju gyventi sostinėje. Viskas yra pakankamai trapu, keli metai... Neturiu planų įsikurti Vilniuje. Gyventojų pajamų mokestis tikrai atiteks Kaunui, keliaus į šio miesto biudžetą.“

LRT.lt primena, kad 2016 m. Seimo rinkimuose dalyvavusiam Kauno miesto tarybos nariui Andriui Kupčinskui vieta parlamente atsirado po to, kai praėjusią savaitę TS-LKD frakcijos Seime narys T. Langaitis pranešė atsisakantis Seimo nario mandato.

Iš Seimo atsistatydinantis TS-LKD narys T. Langaitis tikino sulaukęs siūlymo tapti ūkio ministru, nepaisant priklausymo opozicijai. Vis dėlto būtent priklausymas opozicinei partijai neleido jam užimti šių pareigų. T. Langaitis neslepia nusivylimo tokia situacija, o savo pasitraukimą grindžia dar ir tuo, kad šiuo metu dirbti opozicijoje yra beviltiška.

T. Langaitis teigė, jog kone pusantrų metų trukęs darbas Seime atskleidė itin ydingus dabartinės valdančiosios daugumos veiklos principus, užgesinančius bet kokias viltis vykdyti sutarimu grįstą Lietuvos ekonomikos kūrimo procesą. Pasak T. Langaičio, nuo pirmųjų darbo dienų Seime, valdančiosios daugumos politikai demonstravo nenorą ieškoti sutarimo dėl svarbiausių valstybės ateities darbų. Konstruktyvus darbas, pasak politiko, vyko tik su keliais valdančiaisiais.