Šią žinią ji paskelbė savo feisbuko profilyje. „Noriu pasidalinti, kad pretenduosiu į LRT vadovo poziciją: šiandien įteikiau reikiamus dokumentus ir savo LRT veiklos programą. Konkursas dar tik prasideda, todėl, tikiuosi, suprasite, kad negaliu visiškai atskleisti savo vizijos. Raktiniai mano programos žodžiai – efektyvumas, sinergija, skaidrumas“, – rašo ji.

„LRT – solidžiausia žiniasklaida Lietuvoje, kurianti didžiulius kiekius kokybiško turinio, tačiau to šiais laikais nebepakanka, reikia užtikrinti, kad jis pasiektų numatytas tikslines auditorijas. Tas pats turinys turi būti pateikiamas įvairiomis formomis, pritaikytas įvairiems įrenginiams, interneto platformoms, mobiliosioms programėlėms, socialiniams tinklams. Tam būtina didinti LRT kuriamo turinio integraciją, o šis iššūkis neišvengiamai kelia organizacijos sinergijos klausimą – atskiroms redakcijoms ir skyriams nebebus įmanoma apsiriboti vien siauru savo veiklos baru, teks labiau atsiverti ir bendradarbiauti su kitais. Sinergizuojant ir efektyvinant LRT procesus, iškyla LRT struktūros pertvarkymo klausimas“, – tęsia M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Ji taip pat pabrėžia, kad moderniam nacionaliniam transliuotojui reikalingas didesnis skaidrumas, atskaitomybė dėl išleidžiamų mokesčių mokėtojų lėšų ir atsivėrimas visuomenei: „Kuo labiau bus išskaidrinti nacionalinio transliuotojo procesai, tuo lengviau bus užkirsti kelią spekuliacijoms apie neva nederamai tvarkomus finansus ir užsitikrinti auditorijos lojalumą“.

„Efektyvesnė, modernesnė, skaidri, aukščiausius žurnalistinius standartus atitinkanti, auditorijai jai patogiose platformose pateikianti aukštos kokybės informacines, edukacines ir pramogines programas, sėkmingai reklamuojanti savo turinį, bendraujanti su savo auditorija ir prisitraukianti naujų žiūrovų, klausytojų ir skaitytojų, geidžiama darbdavė, tausojanti savo talentus – tokią matau LRT po keleto metų“, – rašo M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Paraiškas dalyvauti LRT vadovo konkurse kandidatai gali teikti iki vasario 28 d. Pasak LRT atstovės spaudai Virginijos Bunevičiūtės, šiuo metu tai yra padarę 3 kandidatai. Apie savo dalyvavimą feisbuke taip pat yra viešai paskelbęs buvęs BNS redaktorius Artūras Račas. Kovo 6 d. LRT tarybos posėdyje bus plešiami vokai su kandidatų pareiškimais ir tikrinama, ar jie atitinka formalius konkurso reikalavimus.

Pretendentai į visuomeninio transliuotojo vadovus turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą arba magistro laipsnį arba jį atitinkantį vienpakopį universitetinį išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, išmanyti Lietuvos kultūros politiką ir strategiją, žinoti LR Konstitucijos, LR visuomenės informavimo įstatymo, LR Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo turinį, išmanyti Visuomenės informavimo etikos kodekso, Europos Sąjungos teisės aktų visuomeninių transliuotojų reglamentavimo srityje, Europos transliuotojų sąjungos statuto reikalavimus.

Dabartinis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, vadovaujantis LRT antrą kadenciją, kol kas neatskleidžia, ar kandidatuos ir trečiajai. Norą dalyvauti konkurse buvo pareiškęs žurnalistas Edmundas Jakilaitis, tačiau jam kelią užkirto magistro laipsnio neturėjimas.