„Agrokoncernui“ nėra žinoma, kokiais nusižengimais bendrovė yra kaltinama. Jokio tyrimo pažyma nebuvo paviešinta, tačiau skaitome ir girdime tik įvairias jos interpretacijas, todėl matydami verslo skaidrumui ir demokratijai ypač ydingą situaciją, leidžiančią manipuliuoti turima informacija, prašome, kad VRK pateiktų bendrovei žiniasklaidoje minimą tyrimo pažymą ir ją viešintų“, - sako UAB „Agrokoncernas“ direktorius Edgaras Šakys.

Pasak jo, apie VRK pažymą, aptariamą viešoje erdvėje, bendrovė sužinojo tik iš žiniasklaidos. E. Šakio teigimu, atsižvelgdamas į tai, kad žiniasklaidoje pateikiama informacija apie bendrovės skirtą paramą įvairiems juridiniams asmenims 2013-2016 metais, UAB „Agrokoncernas“ savo iniciatyva pirmadienį VRK pateiks Paramos teikimo metines ataskaitas šiuo laikotarpiu. „Agrokoncerno“ vadovas atkreipia dėmesį, kad šie duomenys teisės aktuose nustatyta tvarka buvo teikiami Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), visi su tuo susiję mokesčiai sumokėti.

„Žiniasklaidoje buvo teigiama, kad VRK turėjo kreiptis į VMI, todėl raginame VRK tai padaryti kuo skubiau, kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl mūsų veiklos skaidrumo. Jei komisija to nepadarys artimiausiu metu, į VMI kreipsimės mes patys“, - sako UAB „Agrokoncernas“ vadovas E. Šakys.

Pasak jo, įmonė institucijoms teiks visus reikalingus dokumentus, su kuriais institucijos pageidaus susipažinti.

„Agrokoncerno“ vadovą į VRK kreiptis paskatino vasario 21-22 dienomis žiniasklaidoje pasirodžiusios žurnalistės publikacijos ir vasario 23 d. šių publikacijų autorės interviu vienai iš televizijų apie VRK išvadą, kurioje minima „Agrokoncerno“ teikta parama. Interviu žurnalistė teigė, kad pagal minėtą išvadą VMI galėtų bausti „Agrokoncerną“ „už galimą pelno mokesčio slėpimą, t.y. per labdarą nuslepiamą pelno dalį, už kurią nereikia mokėti mokesčių“. Koncernas siekia išsiaiškinti, ar tokia yra VRK rengto tyrimo išvada, ar tai žurnalistės interpretacija.