Pagrindinius pasitraukimo argumentus parlamentaras įvardijo nekonstruktyvų valdančiųjų darbą. T. Langaitis teigė, kad su dabartine valdančiąja dauguma neįmanoma pasiekti pažangos.

Jis tikino, kad pasitraukimą iš Seimo paskatino „valstiečių“ murkdymasis politiniuose skandaluose ir kaltino juos ignoruojant demokratinius parlamentinės veiklos principus.

Aiškindamas sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato T. Langaitis Eltai teigė manąs, kad jo sprendimą lydi abipusis jo ir partijos sutarimas.

Atsakydamas į klausimą, ar nemano, kad sprendimu trauktis iš Seimo nario pareigų tik pakenks opozicijoje dirbantiems konservatoriams, T. Langaitis teigė manąs priešingai.

„Vietoj manęs ateis kitas žmogus, kuris yra žymiai labiau patyręs dirbti politinės apgulties sąlygomis sunkų opozicijos darbą. Tai nemanau, kad valdantiesiems nuo to pasidarys lengviau. Manau, kad atvirkščiai - sunkiau. Aš esu linkęs į vykdomosios veiklos konstruktyvų darbą, nemanau, kad būsiu didelis praradimas šioje kovoje“, - kalbėjo T. Langaitis.

„Aš neturiu jokių abejonių, kad Tėvynės sąjungos frakcija puikiai vykdo svarbų darbą kontroliuojant valdančiuosius ir, manau, toliau jį vykdys“, - apibendrino konservatorius.

Tačiau T. Langaitis pabrėžė suvokiąs, kad kai kuriems partijos lyderiams dėl jo sprendimo teks atlaikyti nemažai smūgių iš žiniasklaidos. „Aš mielai tuos smūgius priimčiau pats, bet turbūt tokia yra politika“, - kalbėjo Seimo mandato atsisakyti ketinantis parlamentaras.

T. Langaitis pripažino, kad partijos nariai bandė jį atkalbėti nuo tokio sprendimo. Tačiau, pabrėžė politikas, galutinis jo sprendimas yra natūralus.

„Bet kuris jų mano vietoje būtų daręs, manau, tą patį. Tai natūralus procesas. Pokalbiai vyko konstruktyvūs, iš tikrųjų tikrai jaučiu didelį supratimą tiek partijos gretose, tiek platesnėje politinėje bendruomenėje. Viskas yra natūralu“, - sakė T. Langaitis.

Politikas tikino, kad pasitraukimas iš Seimo nario pareigų nereiškia jo traukimosi iš konservatorių partijos.

„Aš iš partijos nepasitraukiu jokiu būdu. Aš toliau aktyviai dalyvausiu Tėvynės sąjungos veikloje“, - sakė T. Langaitis.

Paklaustas, ką veiks palikęs Seimo postą, T. Langaitis ilgai nesvarstęs atsakė, kad atostogaus. „Netekus Seimo nario mandato ir nebeturint spaudimo, kad Seimo narys ketverius metus neturi teisės į atostogas, tai gal kaip žmogui paatostogauti ramia galva“, - tvirtino konservatorius.

T. Langaitis į Seimą buvo išrinktas pagal sąrašą, todėl jam pasitraukus jo vietą parlamente turėtų užimti buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.