Rumšiškėse vykusiame renginyje netruko įvairiausių veiklų. Žinoma, išliko visos, dar nuo pagonybės laikų puoselėjamos, tradicijos – Morės deginimas, Lašininio ir Kanapinio kova, kaukių dirbtuvės ir baisiausios kaukės rinkimai, įvairiausių blynų degustavimas.

Tačiau organizatoriai neslepia, jog netruko ir netradicinių pramogų. Viena tokių pramogų – orientacinio pobūdžio žaidimas vaikams ir suaugusiems „Nori pažinti Užgavėnių šventę Rumšiškėse?“ Dviejų valandų trukmės varžybas sups paslaptys bei džiugins patirtys orientuojantis Užgavėnių šventėje. Tai pat atskleidžiama, jog veiklos papročių pripildytoje šventėje sau ras ir išmaniųjų technologijų asai.

Taip pat renginyje atiduota duoklė Lietuvos valstybės šimtmečio paminėjimui. Viena tokių pramogų – jau antras lietuviškų ristynių turnyras. Lietuviškos ristynės – atgaivinta etnografinė sporto šaka kadaise buvusi populiari visoje Lietuvoje. Nors profesionalia ji tuomet netapo, tačiau žmonės mėgo išbandyti jėgas įvairių susiėjimų ir švenčių metu. Taip pat šventėje bus kepami specialūs trispalviai blynai, kurie džiugins ne vien spalvomis, bet ir netikėtais, tačiau kiekvienam lietuviui gerai pažįstamais skoniais.