M. Lingė pabrėžė, kad „Iskander“ raketų dislokavimas nuolatiniam laikui yra grėsmė ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai bei NATO.

„Dislokavimas parodė, kad nėra jokių prielaidų, jog saugumo situacija gerėtų. Mes grėsmes matome, aiškiai jas stebime, jos yra vertinamos rimtai, tuo pačiu ir racionaliai. Mūsų kasdienybė, be abejonės, išlieka - tai informacinės, kibernetinės atakos, politinis ir ekonominis spaudimas. Tai tie reiškiniai, kurie tikrai nėra nauji, jie yra žinomi“, vertindamas Rusijos karinę politiką sakė M. Lingė.

Kartu jis pabrėžė, kad būtina kasdienėmis pastangomis mažinti disproporciją tarp Rusijos keliamos grėsmės ir NATO pajėgumo reaguoti.

Prezidentės patarėjas taip pat akcentavo, kad NATO sąjungininkų buvimas yra veiksmingiausia Rusijos atgrasymo priemonė. Pasak jo, per dvejus metus tarnybą Lietuvoje yra atlikę kariai iš 10 NATO šalių, ir tai rodo sąjungininkų vienybę.

Pirmadienį, minint tarptautinio NATO bataliono dislokavimo šalyje metines, Prezidentė ir krašto apsaugos ministras pranešė, kad Karaliaučiaus srityje nuolatiniam laikui buvo dislokuotos „Iskander“ raketos, galinčios nešti branduolinį užtaisą.