„Šiandien (ketvirtadienį) po antro pokalbio su Akademijos rektoriumi prof. J. Gasiūnas pateikė prašymą atleisti jį iš darbo, motyvuodamas tuo, kad susidariusi situacija kenkia tiek asmeniškai jo, tiek visos akademijos prestižui.

Nepriklausomai nuo šios aplinkybės, rytoj (penktadienį) vyks Senato etikos komisijos posėdis, kuriam šiuo metu renkama informacija. Šiame arba kitame posėdyje komisija apibendrins situaciją ir priims sprendimą, kurį teiks patvirtinti Vilniaus dailės akademijos Senato posėdžiui vasario 14 d. Vilniaus dailės akademija yra dėkinga siekiantiems padėti išspręsti kylančias problemas, ir ypač tiems, kas tai daro ne anonimiškai – tiesiogiai Akademijos vadovybei ar žiniasklaidai“, – DELFI nurodė VDA Komunikacijos skyriaus vedėjas Marius Dirgėla.

DELFI primena, kad jau trys studentės paskelbė apie buvusio Tapybos katedros vedėjo, profesoriaus J. Gasiūnio nepagarbų elgesį, pastabas, patyčias ir seksualinį išnaudojimą. Tiesa, pats dėstytojas „radikaliai atmeta“ jam metamus kaltinimus ir sako, kad tai yra vieno didelio destruktyvaus projekto dalis. Jis neigė turėjęs santykių su studentėmis.

Trečiadienį J. Gasiūnas dviem savaitėms nušalintas nuo einamų pareigų.