Tai išviešino žurnalistas Andrius Tapinas. „Jei kas jaudinatės, kad iš Seimo pasitraukęs K. Pūkas liks be duonos kąsnio, tai galite nesijaudinti. Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas 2018 metais paskyrė UAB "Pūkas" 10 000 eurų rengti laidai gražiu pavadinimu "Iš kartos į kartą", o VšĮ "Pūko kūrybinis centras" (labai gražus įmonės pavadinimas) - 4000 eurų laidai "Vartai į penkias puses" (irgi graži simbolika)“, - feisbuke rašė A. Tapinas.

Dėl iš šio fondo skirstomo finansavimo liūdėjo ir žurnalo „Naujasis Židinys – Aidai“ kūrėjai. Žurnalas savo kultūrinės žiniasklaidos projektui iš Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo 2018 metams gavo paramos 22 tūkst. eurų. Tai, anot šio žurnalo leidėjų, yra daugiau nei dvigubai mažiau, nei būtina minimaliai išsilaikyti, ir lygiai 10 tūkst. eurų mažiau, tai yra 30 proc. mažiau nei pernai.

Žurnalo feisbuko paskyroje paskelbtame įraše spėliojama, kas galėjo turėti tam įtakos.

„Faktas nr. 1. Naujasis Židinys-Aidai praėjusių metų Nr. 6 publikavo LR kultūros ministrės parašytą tekstą, kuriame buvo (švelniai) kritikuojama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo vykdoma paramos kultūrinei spaudai politika, (atsargiai) siūlant ją reformuoti. Faktas nr. 2. Naujasis Židinys-Aidai praėjusių metų Nr. 7 atskleidė Lietuvoje egzistuojant Naisių civilizaciją, ištyrė ir aprašė jos kultūrinius, istorinius ir dvasinius profilius“, - skelbiama įraše.

Žurnalo leidėjai žinias pasitiko su ironija. „2018 m. reikės apie Naisių civilizaciją rašyti į kiekvieną numerį ir ieškoti nepriklausomų rėmėjų. Kitais metais gi vis tiek Fondas visai paramą užrauks“, - rašoma įraše.

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas yra pelno nesiekiantis ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, kurio tikslas – konkurso tvarka teikti paramą viešosios informacijos rengėjų kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams.

Fondui pateiktus projektus vertina ekspertai. Jie skiriami 2 metų laikotarpiui