„O dabar pažiūrėkime, kaip beldžiamės į garsiojo Davoso forumo duris. Ten, kur susikoncentruoja visas investicijų ir ekspertų potencialas.Užuot kalbėję apie Lietuvą, kaip apie potencialią valstybę block chain industrijai, ypač išvystytą ir tebesiplečiantį IT sektorių, užsienio kalbas puikiai mokančią, išsilavinusią darbo jėgą ar nuolat gerinamą investicinę aplinką – kalbame apie Rusiją“, - feisbuke rašė V. Ušackas.

Pasak jo, sunku suvokti, kuo tai gali paskatinti investicijų ir pramonės įtraukimą į Lietuvą, jei elgiamės priešingai ir tokio lygio forume stengiamės pristatyti Rusijos keliamą grėsmę.

„Nereikia to neigti. Tačiau apie tai kalbėkime ES ir NATO komitetuose, Vašingtone, susitikimuose su partneriais, gynybos forumuose, remiant Ukrainos reformas ir kitur. D. Grybauskaitė daug nuveikė atkreipdama Vakarų dėmesį į V.Putino rėžimo grėsmes. Tačiau Davose galime kur kas geriau pristatyti savo šalį!“, - rašė V. Ušackas.

Kaip rašė naujienų agentūra ELTA, prestižiniame Pasaulio ekonomikos forume Davose Lietuvos Prezidentė sieks atkreipti pasaulio dėmesį į Rusiją.

Šalies vadovės vyriausiasis patarėjas Nerijus Aleksiejūnas teigė, kad žvelgiant iš Rytų Europos regiono perspektyvos, Rusija yra „vienas svarbiausių iššūkių, kurį mes matome“.

Pasaulio ekonomikos forumas vyks sausio 23-26 dienomis. Tai bus trečiasis forumas, kuriame dalyvauja D. Grybauskaitė.

Pasaulio ekonomikos forume Davose kasmet susirenka įtakingiausi politikos ir verslo atstovai, tarptautinių korporacijų vadovai, visuomenininkai ir nuomonių lyderiai. Planuojama, kad šiemet Šveicarijos mieste susitiks beveik 3 tūkst. pasaulio lyderių.