Tokias Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo įvairioms frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė.

Tarp projektą parėmusių parlamentarų yra Seimo nariai Mykolas Majauskas, Rasa Budbergytė, Saulius Skvernelis, Rasa Juknevičienė, Antanas Matulas, Irena Degutienė, Eugenijus Gentvilas, Juozas Olekas ir kiti.

Jų teigimu, projekto rengimą paskatino siekis didinti nacionalinio transliuotojo, išlaikomo valstybės lėšomis, skaidrumą ir atskaitomumą.

Sausio 12 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri tirs Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymą, finansinę bei ūkinę veiklą. Už komisijos sudarymą balsavo 59 Seimo nariai, 18 buvo prieš, niekas iš parlamentarų nesusilaikė, primena ELTA.

Komisijai vadovaus Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius. Joje dirbs įvairioms frakcijoms atstovaujantys Seimo nariai, išskyrus liberalus ir socialdemokratus, kurie atsisakė deleguoti savo atstovus į šią komisiją.

Seimo sudarytos komisijos nariai pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą turi teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Komisija turės atsakyti į 12 klausimų, kurie susiję su valstybės biudžeto lėšų naudojimu, viešaisiais pirkimais, LRT valdomu turtu.

Seimas pavedė komisijai iki šių metų birželio 1 d. atlikti tyrimą ir pateikti išvadą.