Ilgai kovota dėl valstybinės žemės

Tuomet Nacionalinė žemės tarnyba buvo įpareigojusi atlaisvinti valstybinę žemę. Gyvatvores šalino ir savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojai. Žurnalistai buvo užfiksavę, kaip tujas motoriniu pjūklu pjovė ir Vilniaus meras R. Šimašius.

Pašalinus kliūtis, trukdančias patekti į valstybinę žemę, savo nepasitenkinimo neslėpė Birutės gatvėje gyvenantys įtakingi verslininkai. Štai vienas iš pastatų priklausė verslininkui Vygantui Sliesoraičiui. DELFI žiniomis, jis savo name buvo leidęs gyventi giminėms. Ir būtent šalia jo sklypo iškirtus tujas atsirado spygliuota viela, buvo uždegtos kapinių žvakutės ir prikabinta mero R. Šimašiaus nuotraukų.

Taip pat namo gyventojai, kaip yra užfiksavę DELFI žurnalistai, praeinančius žmones gąsdindavo piktais šunimis. Sklype bėgiojo ne vienas didžiulis šuo.

Kaip skelbė 15min, valstybinės įmonės „Kelių priežiūra“ valdybai vadovaujantis V. Sliesoraitis šiuo metu parduoda namą Žvėryne, Birutės gatvėje. Už 395 kv. m ploto pastatą ir žemės sklypą savininkas prašo 2,2 mln. eurų.

Trečiadienį pasirodžius DELFI publikacijai sureagavo ir V. Sliesoraitis. Jis atsiuntė tokį komentarą: „Pirmiausia tikrai nuoširdžiai apgailestauju dėl netinkamų sprendimų praeityje, visiškai suprantamai sulaukusių visuomenės pasipiktinimo. Noriu Jus patikinti, kad Nacionalinės žemės tarnybos ir kitų institucijų sprendimus dėl tvoros pašalinimo esu įvykdęs. Jau artimiausiu metu minimoje teritorijoje neliks ir diskusiją sukėlusių želdinių. Esu pasirengęs atlyginti ir nuostolius valstybei, jei tokie būtų priskaičiuoti.“

Prisodinta naujų želdinių

Į „milijonierių“ gatvę nuvykę DELFI žurnalistai šunų lojimo V. Sliesoraičio sklype neišgirdo, tačiau pastebėjo, kad jo kaimynystėje iš naujo galimai užimta valstybinė žemė. Visai neseniai prie pat naujai nutiesto dviračių tako pasodintos pušys ir kiti krūmai. Tačiau pagal Regia.lt žemėlapį matyti, kad sklypo riba ties ta vieta neprasideda. Pagal Regia.lt tai vis dar valstybinė žemė. Ir joje jokių želdinių greta esančių sklypų savininkai sodinti negali.

Žemėlapyje matyti, kad privatus sklypas prasideda gerokai toliau nei prisodintos pušys.

Anot Registrų centro, šio sklypo ir pastato savininkas – Arnas Jurskis. DELFI jau anksčiau yra išsiaiškinęs, kad sklypo savininkas yra verslininkas, riešutų ir džiovintų vaisių platintojos, bendrovės „Arimex“ įkūrėjas.

Su juo pačiu DELFI susisiekti nepavyko.

Sklypas, greta kurio galimai užimta valstybinė žemė

Informacija apie tai DELFI perdavė Nacionalinei žemės tarnybai ir Vilniaus miesto savivaldybei. Pastaroji yra atsakinga už mieste esančių želdinių priežiūrą ir gali nelegaliai valstybinėje žemėje pasodintus krūmus pašalinti.

Mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas teigė, kad į situaciją bus įsigilinta ir žurnalistai bus informuoti, kokių priemonių imsis savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis DELFI teigė, kad gavus pranešimą iš žurnalistų dar antradienį buvo apžiūrėta Neries pakrantė. Savivaldybės specialistai bandys įkalbėti gretimo sklypo savininkus iškasti krūmus geranoriškai. Jei jie to nepadarys, krūmai vis tiek bus pašalinti.

„Vietą apžiūrėjome, deja, šeimininkų nepavyko surasti namuose. Bandysime rytoj iš pačio ryto apsilankyti ir įtikinti, kad išsikastų ir persodintų augalus. Jei nesutarsim, darbų imsimės patys. Planuojame ten įrengti vaikų žaidimo arba specialią šunų vedžiojimo aikštelę. Dar nėra tiksliai aišku, kas bus. Galbūt liks tiesiog pievelė“, - informavo P. Poderskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (623)