Berniukui sumuštas inkstas ir blužnis, o į veidą dar buvo pripurkšta ir ašarinių dujų – apdeginta akies ragena, pranešė LNK žinios.

Nukentėjo 14-metis

Medikų pagalbos prireikė sostinės Jeruzalės gatvėje, maisto prekių parduotuvėje. Policija praneša, kad čia nukentėjo 14-metis. Vaikinas medikams ir pareigūnams paaiškino, kad jį sumušė parduotuvės apsaugos darbuotojas. Nepilnametis išvežtas į ligoninę.

Prie parduotuvės prekiaujantys liudininkai pasakoja, kad vaizdas buvo žiaurus. Iš parduotuvės valgydami bandeles išėjo keli paaugliai, tarp jų – ir nukentėjusiojo sesuo.

Staiga į lauką esą išbėgo apsaugos darbuotojas ir 14-metį ėmė tempti atgal į parduotuvę. Paauglys ten grįžti esą nenorėjo, todėl vyras nepilnametį ėmė mušti. Apsaugos darbuotojas manė, kad paauglys „apsivogė“.

Toliau buvo dar baisiau – apsaugos darbuotojas paauglį neva nusivedė į apsaugos punktą, užsirakino ir vaikinui į veidą pripurškė ašarinių dujų.

Vogtų prekių nerado?

„Kai atidarė duris, tai tos dujos – ant mūsų. Mes visi čiaudėti pradėjome, kosėti, o jis uždaręs ten tą vaiką dusina kaip kameroje kokioje dujų“, – LNK žinioms pasakojo įvykio liudininkė.

Anot jos, nei apsaugos darbuotojas, nei policijos pareigūnai pas paauglį jokių vogtų prekių nerado.

Kitas prekeivis tikino, kad apsaugos darbuotojas žiauriai siautėja ne pirmą kartą. Vyras maždaug prieš savaitę matė, kaip esą tas pats apsaugos darbuotojas laiptais be priežasties valkiojo seną močiutę – pensininkė parduotuvėje tiesiog sėdėjo.

„Primušė apsauginis. Toks biški trenktas, matomai. Čia prieš kokią savaitę tokią močiutę, kuri susirietusi visai, gal 30 kilogramų sveria – sėdėjo viduje, man pasakojo, aš paskui mačiau, paėmęs nešė“, – pasakojo LNK žinių pašnekovas.

„Asfaltu tempė sėdinčią ją, nutempė nuo laiptų ir per asfaltą tempė. Policija parvežė tą močiutę namo atvažiavusi“, – stebėjosi jau anksčiau minėta moteris.

Prekeiviai sako, kad tas pats apsaugos darbuotojas lyg niekur nieko parduotuvėje dirba ir šiandien.

Pradėjo vidinį patikrinimą

LNK žinioms pavyko prisibelsti į parduotuvės apsaugos postą. Duris atidaręs apsaugos darbuotojas nesakė, ar vakar dirbo, dangstėsi pradėtu ikiteisminiu tyrimu. Tačiau, LNK žiniomis, tai – tas pats vyras, kuris įtariamas paauglio sumušimu.

„Aš šito negaliu atsakyti, kadangi tai yra ikiteisminio tyrimo medžiagos pažeidimas. Kai ten kažkas kažką sako, aš negaliu atsakyti, nes ikiteisminis tyrimas vyksta. Prašyčiau kreiptis į mano apsaugos įmonės būstinę, Jums ten viską maloniai paaiškins“, – tikino apsauginis.

Tą LNK žinios ir padarė, tačiau, kas būtent įvyko tarp paauglio ir darbuotojo, įmonės atstovai komentuoja atsargiai. Dėl įvykio bendrovėje taip pat pradėtas vidinis patikrinimas.

Savo viršininkams įtariamasis paaiškino, kad paauglį manė „apsivogus“, mat nepilnametis toje pačioje parduotuvėje už vagiliavimą buvo pričiuptas anksčiau.

Manė, kad dar kartą pasisavino prekes

„Jis sakė, kad jis įtaria, kad tas pilietis pasisavino prekes. Taip pat jis identifikavo jį kaip anksčiau dariusį tas veikas. Iš tikrųjų, yra ir tam tikri ankstesni vaizdo įrašai apie tai bylojantys. Dėl to jis, kaip teigia, ėmėsi tiesioginių pareigų – bandė sulaikyti tą jaunuolį“, – nurodė „Grifs AG“ direktorius Vytautas Kregždė.

Ar pas paauglį buvo rasta vogtų prekių, įmonė nekomentuoja. Taigi gali būti, kad šįkart vaikinas primuštas buvo už nieką, profilaktiškai, spėjo LNK žinios.

Artimiausiu metu galimai smurtavusį apsaugos darbuotoją ketinama nušalinti nuo darbo. Vėliau bus sprendžiama, ar jis iš viso galės dirbti toliau.

Įmonės vadovas sako, kad apsaugos darbuotojas nukentėjo pats – esą paauglys jam kelis kartus sudavė į veidą. Dėl to jis kreipėsi į medikus.

Ligoninėje praleis maždaug savaitę

Tuo metu nukentėjusiam paaugliui pas medikus teks užsibūti apie savaitę – vaikinui sumušta blužnis ir inkstas. Jis patyrė ir bendrų kūno sumušimų.

Ašarinės dujos nepilnamečiui apdegino akies rageną. Laimė, rimčiau vaikino rega nenukentėjo.

„Paskirtas gulimas režimas, vaistai nuo skausmo. Tiesiog tas hematomas reikia stebėti, kad nepraplyštų. Reikia gulėti ramiai“, – LNK žinioms nurodė Santaros klinikų chirurgas Jonas Povilavičius.

Kaltas apsaugos darbuotojas ar ne, tiria policija. Atsakingos įmonės vadovai nurodė, kad prievartą ir ašarines dujas darbuotojai naudoti gali tik tokiu atveju, jei sulaikomas asmuo priešinasi.

Neįvertino, kad gali būti nepilnametis

DELFI duomenimis, incidentas įvyko gruodžio 12 d. apie 13.45 val. Tuomet į ligoninę iš Vilniuje, Jeruzalės g. esančios parduotuvės „Iki“, pristatytas ir dėl akių ragenos maišelio nudegimo, krūtinės ląstos ir galvos sumušimų, plaštakos nubrozdinimo, inksto sumušimo, hematomos paguldytas nepilnametis (gimęs 2003 m.).

Paauglys medikams paaiškino, kad parduotuvėje jį sumušė ir į akis pripurškė dujų apsaugos darbuotojas. 14-metį apsaugos darbuotojas sulaikė dėl vagystės.

Saugos bendrovės „Grifs AG“ atstovė spaudai Rūta Juodeikė DELFI sakė, kad šis paauglys ne kartą pastebėtas vagiantis iš bendrovės saugomų parduotuvių. Šįkart apsaugininkas esą pastebėjo, kaip 14-metis vagia alkoholinius gėrimus.

Sulaikymo metu nepilnametis vagis priešinosi, keletą kartų smogė apsaugos darbuotojui į veidą. Tačiau ištrūkti jam nepavyko, paauglys buvo nuvestas į apsaugos patalpą. Ten jis nenurimo, buvo agresyvus, todėl apsaugininkas panaudojo dujas.

Pasak R. Juodeikės, apsaugos darbuotojas neįvertino, kad sulaikytasis gali būti nepilnametis. Po to į parduotuvę buvo iškviesta policija ir greitoji pagalba.