Seimo sprendimu, Ekonomikos komitete jį pakeitė kitas Socialdemokratų darbo frakcijos narys Rimantas Sinkevičius.

Seimas jau kartą balsuodamas nepritarė, kad A. Skardžius taptų Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariu. Šio klausimo svarstyme padaryta pertrauka.

Parlamentui atsidūrus aklavietėje, ieškant komiteto, kuriame galėtų dirbti Seimo narys A. Skardžius, šį parlamentarą siūloma perkelti į Teisės ir teisėtvarkos komitetą.

Praėjusią savaitę tokį pasiūlymą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ji taip pat siūlo, kad šiuo metu Teisės ir teisėtvarkos komitete dirbanti Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narė Irena Šiaulienė būtų paskirta dirbti į Seimo Aplinkos apsaugos komitetą.

Antradienį Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis įregistravo naują pasiūlymą, pagal kurį konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė būtų išbraukta iš Seimo Aplinkos apsaugos komiteto ir pereitų į Ekonomikos komitetą. „Tvarkietis“ taip pat siūlo, kad konservatorius Gabrielius Landsbergis iš Ekonomikos komiteto pereitų dirbti į Aplinkos apsaugos komitetą.

Kai kurie parlamentarai yra skeptiškai įvertinę A. Skardžiaus galimybes dirbti Aplinkos apsaugos komitete dėl galimo jo interesų konflikto atsinaujinančių išteklių energetikos srityje.