Taip jis sureagavo į „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupėje paskelbtą informaciją, kad pirmomis šių metų dienomis valstiečių žaliųjų frakcijoje referente buvo įdarbinta panevėžietė menininkė Milena Marcinkevičiūtė.

Kaip buvo teigiama, dauguma frakcijos narių šios darbuotojos Seime net nėra matę ir spėlioja, kad beveik 800 eurų atlyginimas moteriai kas mėnesį greičiausiai vis dar kapsi už įspūdingas G. Kildišienės nuotraukas. Moterys – pažįstamos.

Tikina, kad dirba nuotoliniu būdu

„Bandydami paskleisti dar vieną negatyvios informacijos dozę apie mane, minėtos grupės atstovai nesiteikė patikrinti gautos informacijos (galimai iš Seimo nario B. Matelio, kuris mėgsta kurti absurdiškas versijas ir matyt, jaučia malonumą žemindamas kitus) ir siekia sukurti dar vieną muilo operą, kuri gali būti labai pelninga šios žiniasklaidos grupės portalo ir televizijos turinio dalimi.

Neįgali mergina, dirbanti nuotoliniu būdu Valstiečių ir žaliųjų frakcijoje, nebūtų tapusi intriguojančia istorija, jei ne teiginys, kad ji turi kažkokių spėjamų, anot žurnalistų, sąsajų su Karbauskiu“, – savo feisbuko paskyroje rašė politikas.

Pasak R. Karbauskio, atsakydamas į žurnalistų klausimus apie moters neįgalumą jis nešnekėjo, nes neturėjo tam frakcijos referentės leidimo ir net neįsivaizdavo, kad ją ruošiamasi taip pažeminti.

„Mūsų frakcijai ir joje dirbantiems žmonėms svarbi etika ir pagarba vienas kitam“, – nurodė jis.

Vadina visišku užribiu

DELFI politikas aiškino, kad tie žurnalistai, kurie rašė šia tema, baisiai prasilenkė su etika.

„Juk ta mergina – neįgali, todėl dirba nuotoliniu būdu. Sukūrusieji naują muilo operą nepatikrino faktų, pasityčiojo iš neįgalios merginos pačiu šlykščiausiu būdu.

Kai taip puola mane, aš atlaikyti galiu. Bet kai puola tokį žmogų, ji iš karto pasakė – aš išeinu, nebegaliu. Įsivaizduokite: išsityčioja prieš visą miestą, prieš visą Lietuvą, prideda nuotraukų, gal dešimties metų senumo. Įsivaizduokite, kaip žemai reikia pulti. Tai jau visai užribis“, – sakė R. Karbauskis.

Kilo abejonių

Savo ruožtu įraše minimas buvęs frakcijos narys panevėžietis Bronislovas Matelis DELFI teigė M. Marcinkevičiūtės nepažįstantis ir informacijos apie jos sveikatos būklę neturintis.

„Dėl jos darbo nuotoliniu būdu man kilo abejonių. Na, įsivaizduokite, cituojama viena biuro ar referentų vadovė, ji jos nei pavardės nežinojo, nei iš išvaizdos atpažino. Taip pat jos nežinojo frakcijos seniūno pavaduotoja – nei pavardės, nei iš veido. Yra asmenys, kurie pildo tabelius, įrašo pavardę, kiek valandų dirbo, bet šie nurodo kreiptis į frakcijos seniūną... Kaip žmogus, kuris pildo tabelius, kurie pasirašo, nieko apie tai nežino?“, – suprasti negalėjo politikas.

Dabar jo atstovaujamoje Mišrioje Seimo narių grupėje yra viena referentė, B. Matelis tikino ją puikiai atpažįstantis, todėl aiškino negalintis suprasti pirminių R. Karbauskio abejonių – gal ji dirba su vizualiais sprendimais, gal su feisbuko įrašais.

„Ar tai toks didelis agrokoncernas, kad negali visų pavardžių atsiminti?“, – klausė jis.

Mano, kad nuotoliniu būdu gali dirbti padėjėjai, o ne referentai

B. Matelis pripažino – gal jis dar naujokas Seime, tačiau atrodytų, kad nuotoliniu būdu galėtų dirbti Seimo nario padėjėjai, o ne frakcijų referentai.

„Frakcijos referentas – kita kategorija. Ką tai reiškia? Jis referuoja frakcijos nariams apie kažkokį darbą, kurio reikia. Jei man, frakcijos nariui, kyla kažkokių klausimų, aš ateinu į sekretoriatą ir klausiu. Jis ne padėjėjas, o sekretorius, referentas, kuris dirba frakcijai. Jei jie ateina ir neranda žmogaus, kuris neva dirba, gali kilti kažkokių klausimų“, – dėstė politikas.

Tiesa, jis pripažino pats turintis padėjėją, kuri nėra visiškai įgali.

„Ji dirba po sunkios ligos, labai normaliai dirba. Net skatinčiau, kad neįgalūs žmonės būtų įdarbinti, nes tikrai nedirba blogiau nei sveikieji, neturintys tos negalios“, – nurodė B. Matelis.