„Tikrai negaliu patvirtinti, kad man kas nors būtų ką nors siūlęs“, – DELFI tvirtino A. Stončaitis.

Paklaustas, ar svarstytų siūlymą tapti Vyriausybės kancleriu, jei toks būtų pateiktas, dabartinis VRM kancleris sakė neatsakinėsiantis į tokius klausimus.

„Net negalvoju apie tai, kadangi turiu pareigas, ir jose tikrai darbuojuosi gana smarkiai“, – aiškino jis.

VRM kancleriu A. Stončaitis tapo netrukus po to, kai šios ministerijos vadovo postas buvo patikėtas iki tol policijos generaliniu komisaru dirbusiam dabartiniam premjerui Sauliui Skverneliui. Ministro pareigas jis pradėjo eiti 2014 metų gruodį, o kitų metų sausio pradžioje VRM paskelbė konkursą ministerijos kanclerio pareigoms užimti.

Iš viso dokumentus dalyvauti atrankoje buvo pateikę trylika asmenų, o baigiamajame konkurso etape dalyvavo septyni pretendentai, keturi jų paskutiniajame etape nesurinko minimalaus reikalaujamo balų skaičiaus. Nugalėtoju 2015 m. sausio 30 dien1 buvo paskelbtas buvęs S. Skvernelio pavaldinys, Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas A. Stončaitis.

Tuometinis konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, vidaus reikalų viceministro pareigas ėjęs Elvinas Jankevičius tada teigė, kad naujasis kancleris bus atsakingas už taupų bei racionalų ministerijos finansinius išteklių naudojimą, jis turės numatyti ir įgyvendinti pertvarkas optimizuojant žmogiškuosius bei techninius VRM resursus, didinant ministerijos darbo efektyvumą.

A. Stončaičio ir S. Skvernelio keliai susiėjo 2008 metų pavasarį, kai dabartinis premjeras buvo paskirtas policijos vadovo Vizgirdo Telyčėno pavaduotoju. Tuo metu policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigas ėjo ir A. Stončaitis, Policijos departamente darbą pradėjęs dar tuo metu, kai pareigas ėjo generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Policijos departamente A. Stončaitis formavo policijos veiklos vystymo strategiją investicijų ir techninės plėtros srityse, užtikrino investicijų ir biudžetinių asignavimų planavimą bei investicinių projektų įgyvendinimą, veiksmingą finansinių ir materialinių resursų panaudojimą policijos sistemoje.

Anksčiau kalbėta, kad Vyriausybės kanclerio postas yra rengiamas Deividui Matulioniui, premjero patarėjui užsienio politikos klausimais. Į savo komandą S. Skvernelis jį pakvietė šių metų pavasarį. Tuo metu į pabaigą ėjo D. Matulionio, kaip Lietuvos ambasadoriaus Vokietijoje, kadencija.

2009–2012 metais, ministrų kabinetui vadovaujant Andriui Kubiliui, dabartinis premjero patarėjas ėjo kanclerio pareigas.