Trečiadienį įvyko LSDDP iniciatyvinės grupės susirinkimas. LSDDP steigiamąjį suvažiavimą planuojama surengti paminėjus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį – 2018-ųjų metų vasario pabaigoje.

Susirinkimo metu tiesiogiai išrinktas Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas paskelbė, kad dar lapkričio 15 d. jis ir Klaipėdos rajono socialdemokratų grupė pasitraukė iš LSDP gretų ir jungsis prie naujai steigiamos partijos.

Klaipėdos rajono meras tapo antruoju LSDP meru, kuris per pastaruosius kelis mėnesius paliko socialdemokratų gretas – rugsėjo pabaigoje iš partijos pasitraukė Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis. Artimiausiu metu, kaip teigiama pranešime spaudai, „LSDP planuoja palikti ir prie naujai kuriamos LSDDP planuoja prisijungti dar keli Lietuvos rajonų merai ir jų vadovaujami skyriai su šimtais aktyvistų“.

Maždaug prieš mėnesį Gediminas Kirkilas su Juozu Bernatoniu išplatino pareiškimas išplatintą apie naujos partijos steigimą, jį pasirašė Algirdas Butkevičius, Andrius Palionis, Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Rimantas Sinkevičius ir Artūras Skardžius.