Tyrimus VTEK atliko patikrinusi, kaip šios valstybės biudžetinės įstaigos struktūrinių padalinių vadovai vykdo privačių interesų deklaravimo pareigą. Tiriant nustatyta, kad H.Trabutis ir E.Bartkienė interesus deklaravo tik šiemet, nors vadovaujančias pareigas LNOBT ėjo ne vienus metus. Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas nustato, kad valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo privačių interesų deklaraciją privalo pateikti elektroninėmis priemonėmis per 30 kalendorinių dienų nuo jo priėmimo į pareigas dienos.

Per pastarąjį pusmetį VTEK atliko tyrimus ir priėmė sprendimus dėl dvidešimt aštuonių vadovaujančias pareigas LNOBT einančių darbuotojų elgesio. Konstatuota, kad jie visi laiku nepateikė privačių interesų deklaracijų ir taip pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami.