Ji pažymėjo, kad popiežiaus vizitas vyks Baltijos šalims svarbiu metu – minint valstybių atkūrimo šimtmetį, kitąmet Lietuva minės ir diplomatinių santykių atkūrimo 25-ąsias metines.

„Proga yra nuostabi. Džiaugiuosi, kad iš principo turime sprendimą, girdime jį, oficialiai jis, aišku, bus paskelbtas greičiausiai gruodį, tikslios rudeninės datos taip pat bus vėliau paskelbtos“, – prezidentūroje žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Ji svarstė, kad tai bus ilgesnės trukmės oficialus arba valstybinis vizitas.

„Labai tikimės, kad vizitas bus labai aukšto lygio, gal net valstybinio – žiūrėsime. Nes Vatikanas mums svarbus ne tik dėl popiežiaus, svarbūs ir tarpvalstybinai santykiai. Tai bus didžiulė dovana Lietuvai, tikiuosi, mūsų kaimynams taip pat“, – sakė D. Grybauskaitė.

Prieš dvejus metus Vatikane su pontifiku asmeniškai susitikusi prezidentė sako davusi pažadą pavaišinti jį lietuviškais pusryčiais – baltu sūriu su medumi.

„Įtariu, kad reikės vykdyti pažadą. O parodyti bus galima viską: mūsų bažnyčias, mūsų Vilnių, mūsų gamtą, o svarbiausia – mūsų tikinčiuosius, mūsų žmones“, – kalbėjo ji.

Apie kitąmet planuojamą popiežiaus Pranciškaus vizitą BNS trečiadienį patvirtino Prezidentūra.

Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas trečiadienį žurnalistams akcentavo, kad popiežius „nevažiuoja į šimtmečius, nevažiuoja į valstybines šventes, bet važiuoja pas žmones“.

Lietuvoje pontifikas vienintelį kartą lankėsi 1993 metais. Tada šalyje viešėjo popiežius Jonas Paulius II.