Už R. Šalaševičiūtės kandidatūrą trečiadienį buvo septyni komiteto nariai, vienas – prieš. A. Širinskienė ir A. Kubilienė išrinktos vienbalsiai.

Šiuos sprendimus dar turės patvirtinti visas Seimas.

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijai priklausanti R. Šalaševičiūtė komiteto vadovo pareigose pakeis socialdemokratą Algirdą Sysą, A. Širinskienė – socialdemokratą Julių Sabatauską, A. Kubilienė – A. Širinskienę.

Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė pabrėžė, kad šie pasikeitimai susiję su tuo, kad skilo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija. Socialdemokratų partijai nusprendus trauktis iš valdančiosios koalicijos, dalis partijos narių nusprendė vis dėlto likti dirbti valdžioje.

A. Sysas ir J. Sabatauskas, vykdydami partijos valią, atsistatydinimo iš komitetų vadovų, tuo metu R. Šalaševičiūtė paliko Socialdemokratų partiją ir liko valdančioje koalicijoje su „valstiečiais“.

Trečiadienį taip pat pasikeitė Kultūros komiteto pirmininko pavaduotojas. Vietoj į Švietimo ir mokslo komitetą dirbti išėjusio liberalo buvusio kultūros ministro Arūno Gelūno šias pareigas eis socialdemokratė muzikos edukologė Raminta Popovienė.