Iš K. Michailovo Lietuvos valstybės naudai priteista 653 tūkst. 850 eurų padarytai žalai atlyginti.

Jo advokatas Bogdanas Chranovskis BNS sakė, kad iš K. Michailovo sąskaitos antstolis kas mėnesį išskaičiuoja visas į asmeninę sąskaitą pervedamas lėšas, jam nelieka pinigų net higienos reikmenims.

Vilniaus miesto apylinkės teismas neseniai atnaujino terminą skundui paduoti dėl antstolio veiksmų, tačiau, pasak advokato, dėl esminio klausimo – išieškojimo, prašymo nepatenkino.

„Viską nuskaičiuoja iki nulio. Prašau, kad jam būtų sumažintas (išieškojimas – BNS). Žmogus negali net dantų šepetėlio nusipirkti, taip pažeidžiamas žmogaus orumas “, – BNS sakė K. Michailovo advokatas.

Jis mano, kad antstolis laikosi Civilinio kodekso, tačiau nesilaiko Bausmių vykdymo kodekso, yra kilusi teisinė kolizija.

Pasak advokato, nuteistasis turi teisę būti švarus, tvarkingas, nusipirkti laikraščių bei žurnalų ir taip sužinoti svarbiausius įvykius.

Dabar B. Chranovskis rengia skundą Vilniaus apygardos teismui.

„50 proc., 80 proc. antstolis gali paimti, turi būti pusiausvyra tarp kreditoriaus ir skolininko. Negalima palikti žmogaus be jokios paramos. Teisinėje valstybėje turi būti protingumo, sąžiningumo principai “, – BNS sakė advokatas B. Chranovskis.

Išieškojimą vykdo Vilniuje veikiantis antstolis Valdas Čeglikas. Jo kontoros darbuotoja BNS sakė, kad antstolis savo vykdomųjų bylų nekomentuoja.

Medininkų žudynių byla yra iki galo išnagrinėta, nuteistasis atlieka bausmę Lukiškių kalėjime.

Vasario 28 dieną išplėstinė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) septynių teisėjų kolegija atmetė iki gyvos galvos Medininkų žudynių byloje nuteisto buvusio omonininko K. Michailovo ir jo advokatų skundus.

LAT teisėjai patvirtino ankstesnių teismų sprendimus, kad Medininkų žudynės surengtos vykdant sovietų politiką, kurios tikslas – išlaikyti Lietuvą Sovietų sąjungos sudėtyje, o užpuolikai rėmė ir vykdė sovietų valdžios politiką – dideliu mastu užpuldinėti, žudyti ir žaloti civilius. Buvo siekiama naikinti valstybingumo požymius, tarp jų ir jų muitinės postus.

K. Michailovo aiškinimus, kad jis nedalyvavo žudynėse, Aukščiausiojo Teismo vertinimu, paneigia surinkti bylos duomenys.

Šio teismo sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

1991-ųjų liepos 31-osios rytą per žiaurų omonininkų išpuolį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nužudyti Medininkų kelio poste budėję muitininkai Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius, „Aro“ pareigūnai Algimantas Juozakas, Mindaugas Balavakas, kelių policijos darbuotojai Juozas Janonis ir Algirdas Kazlauskas. Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas Ričardas Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas buvęs muitininkas Tomas Šernas. Anot Lietuvos prokurorų, šį nusikaltimą padarė buvusios Sovietų Sąjungos ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) smogikai iš Rygos.

K. Michailovas 2007 metais buvo sulaikytas Latvijoje ir perduotas Lietuvai.