Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) lapkričio 6 dieną atmetė J. Blažytės ir V. Uspaskicho skundą dėl 2016 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sprendimų, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Baltaduonė.

Pasak jos, buvę sutuoktiniai prašė teismo panaikinti VMI sprendimus dėl mokesčių nepriemokų ir atleisti juos nuo dalies delspinigių mokėjimo.

„Teismas, uždarame teismo posėdyje išnagrinėjęs bylą, padarė išvadą, kad mokesčių administratorius surinko pakankamai duomenų, siekdamas pagrįsti pareiškėjams papildomai apskaičiuotus mokesčius ir su jais susijusias sumas“, - BNS teigė S. Baltaduonė.

Vykstant bylinėjimuisi teisme, VMI kol kas nekomentuoja ginčo esmės.

„Kadangi teismo sprendimas yra tarpinis ir gali būti skundžiamas, negalime atskleisti su patikrinimu susijusios informacijos. Tai galėsime padaryti tuomet, kai įsiteisės galutinis teismo sprendimas“, – BNS teigė VMI atstovė Julija Balsė.

Portalo alfa.lt žiniomis, VMI užkliuvo koncerno „Vikonda“ ir jo bendrovės „Krekenavos pašarai“ veikla.

„Vikondos“ atstovė Gintarė Rožėnė informavo, kad koncernas nekomentuoja jokių J. Blažytės asmeninio gyvenimo detalių.

Po V. Uspaskicho ir J. Blažytės skyrybų „Vikondos“ kontrolę perėmė J. Blažytė, o mėsos perdirbimo įmonės „Krekenavos agrofirma“ valdymas atiteko V. Uspaskicho vaikams iš pirmosios santuokos.

VAAT sprendimas per mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).