Etikos sargams klausimus pateikė Seimo Antikorupcijos komisija, nagrinėjanti parlamentaro šeimos interesus energetikoje.

Etikos komisijos klausiama, ar A. Skardžius deklaracijoje tinkamai nurodė juridinio asmens - bendrovės „Investenergostroj“ - pavadinimą, nes ši įmonė Baltarusijoje vadinasi kitaip - „Inžinernaja kompanija Investenergostroj“.

Komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė BNS sakė, kad antradienį komisija gavo Seimo Antikorupcijos komisijos prašymą atsakyti į šiuos du klausimus. Atsakymą komisija turi pateikti iki lapkričio 3 dienos.

A. Skardžius savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs, kad jo sutuoktinė turi bendrovės „Investenergostroi“ akcijų ir yra suteikusi įmonei 100 tūkst. eurų paskolą.

Komisija yra išsiaiškinusi, kad A. Skardžiaus žmona Snieguolė, kuri yra saulės elektrinių projektą vysčiusios „Investenergostroj“ akcininkė, įmonei yra paskolinusi 100 tūkst. eurų. Jos advokatas Augustinas Vaičiūnas komisijai yra sakęs, kad dalį paskolos S. Skardžiuvienei įmonė pernai jau grąžino, o dar dalį žadama grąžinti ir šiemet.

Anot komisijos, „Investenergostroj“ vėjo elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą ji brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.